Bár a hazánkban elkövetett emberölések száma a statisztikák szerint évről-évre csökken, gyilkosságból egy is sok. 2021-ben is történtek felfoghatatlan esetek, ezekben többnyire a féltékenység játszott főszerepet, a gyilkos eszköz pedig sokszor a kés volt.

Hajléktalan ölt hajléktalanokat az erdőben

Bozótvágó késsel szurkálta halálta két társát egy fiatal hajléktalan férfi 2021. január 6-án este az újszegedi kiserdőben. A férfit a kijárási tilalom megszegése miatt igazoltatták a rendőrök, akiknek feltűnt, hogy furcsán viselkedik, és véres a ruhája. A tettes ezután elmondta, mit tett. Azért ölte meg két ismerősét, mert az egyiküknek nem tetszett, hogy ő beköltözött az erdőben összeeszkábált kunyhójába. Lakott ott egy harmadik személy is, de ő éppen nem volt ott a támadás idején. Ha ott tartózkodik, a gyilkos minden bizonnyal őt is megöli. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Füstölt sonka miatt kellett meghalni az idős párnak

Tízezer forintért és némi füstölt sonkáért késelt halálra két nyugdíjast egy 26 éves férfi a Fejér megyei Kislángon. A brutális kettős gyilkosság március elején történt, és egy „egyszerű” lopásnak indult, de a tettes lebukott, és egy késsel megölte az idős párt. A két holttestet a szerelőaknába dobta, majd elbiciklizett. A férfi drogproblémákkal küzdött, kóros elmeállapota miatt pedig elképzelhető, hogy felmentik a vád alól és kényszergyógykezelés alatt marad.

Kapcsolódó:

Gyermekük szeme láttára szúrta le az óvoda előtt

Kétéves gyermeke előtt, az autóban szúrta le feleségét egy 37 éves külföldi állampolgárságú férfi Budapesten. A gyilkosság a XIV. kerületben egy óvoda bejárata előtt történt április 24-én. A szülők egy autóban ülve vesztek össze, és itt is féltékenység állhatott a háttérben. Kilenc hónapja éltek külön a feleségével, a a gyilkosság idején már válófélben voltak.

Senkit sem kímélt a késsel támadó apa

Féltékenység állhatott annak a gyilkosságnak a hátterében is, amit a 32 éves B. Zoltán nagyari lakos követett el május 31-én. A férfi saját otthonukban késelte halálta két évvel fiatalabb élettársát. A véres támadás közben ráadásul egy saját és három nevelt gyerekük is otthon volt. 14 éves lányuk próbálta védeni az anyját, de az apja ököllel megütötte őt, majd a házhoz siető nagyapát is megsebesítette a késsel. B. Zoltán magával is megpróbált végezni, de a mentősök megmentették az életét.

Kapcsolódó:

Megerőszakolta a haldoklót

Június 19-én éjszaka egy 28 éves gyógyszerész egy szegedi lakásban vadászpuskával megsebesítette a szomszédjában lakó fiatal nőt, majd kivégezte a párját. A haldokló nőt ezután brutálisan megerőszakolta, majd elmenekült, és egy közeli településen öngyilkos lett. V. Attila reménytelenül szerelmes volt áldozatába. Heteken át leste, figyelte a párt, mielőtt kíméletlenül végzett velük.

Kapcsolódó:

Vadászfegyverrel végzett a fiával

Szeptember 12-én Dunakeszin egy 54 éves férfi egy engedéllyel tartott vadászfegyverrel a nyílt utcán kivégezte volt párját és anyósát, a közös gyermeküket, majd öngyilkos lett. A férfi láthatásról hozta vissza a kisfiát, majd utána kezdett a mészárlásba. A családirtó valószínűleg nem bírta elviselni, hogy volt párjának már új kapcsolata van.

Kapcsolódó:

Agyonverték a gátőrt

Két tinédzser vert agyon egy 77 éves gátőrt a monoki víztározónál szeptemberben. Márió és Ádám elkötötte K. János kocsiját, amivel elakadtak, és amikor a férfi számon kérte őket, halálra verték. A holttestet a tó melletti erdős részre húzták, aztán faágakkal és levelekkel fedték el. Az egyik, emberöléssel gyanúsított fiatal egyébként a három éve Olaszországban megölt Mata Arietta testvére volt.

Saját magukat buktatták le az anyósgyilkosok

Egy 57 éves sásdi és egy 43 éves komlói nő megbeszélte, hogy megölik az idősebbik anyósát, ezért rendszeresen gyógyszerezték, aminek következtében a 86 éves asszony október 21-én elhunyt. Az 57 éves nő másnap feljelentette bűntársát, mert az állítása szerint olyan hangfelvételekkel akarta megzsarolni, amelyek az anyósa halálához kapcsolódnak. A rendőrök meg is hallgatták a hangfelvételeket, és ezek alapján merült fel a gyanú, hogy a két nőnek valóban köze van a gyilkossághoz.

Leszúrta a főbérlőjét Óbudán

Két nappal 67. születésnapja előtt, december 2-án késelte halálra albérlője Lazsányi Lászlót, a Csepel egykori futballistáját. Az áldozat Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő apósa volt. Az albérlővel eleinte nem volt probléma, de pár hónappal ezelőtt már késett a bérleti díj fizetésével, aztán már egyáltalán nem fizetett. Főbérlője számonkérte a férfit, aki éppen egy vadászkéssel feszítette fel az ajtó zárját. A tettes ekkor szúrta le a tulajdonost. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó: