Egy nyugodt perce sincs annak a házaspárnak, akinek unokaöccse brutálisan meggyilkolt egy idős házaspár nemrég Fejér megyében. A helyiek dühösek Dankóékra, amiért rokonuknak nem sikerült lopnia és emiatt kellett meghalnia a köztiszteletben álló nyugdíjasoknak. K. Kálmán disznótorosért ment, majd amikor a házaspár észrevette őt, agyonütötte a két öreget és a holttesteket egy aknába dobta.

Vérnyomok a földön

Mint arról mi is hírt adtunk Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. március 7-én 6 óra 45 perckor érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi hiába kereste Kislángon ismerősét, ezért otthonához ment, ahol a földön vérnyomokat talált.  A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Egy férfi és egy nő az áldozat

A kiérkező rendőrök a helyszínen egy nő és egy férfi holttestét találták meg, és már akkor megállapították, hogy halálukat idegenkezűség okozta.

Vascsövet, baltát és kést is használt az elkövető

deltahirek.hu információi szerint a tettes vascsövet, kést és baltát is használt a bűncselekmény elkövetéséhez, egyiküket szinte feldarabolta, majd a holttesteket egy aknába dobta. A nyomozók egy órán belül elfogták az emberöléssel gyanúsítható 26 éves férfit, aki ellen emberölés bűntett miatt eljárást indítottak. A gyilkosság után néhány nappal a tettest Kislángra, helyszíni szemlére vitték vissza a nyomozók.

Döbbenten nézték a helyiek

A helyiek döbbenten nézték, amikor a férfit kiszállították a kocsiból, többen dühösen ordibáltak neki, miközben a családtagok megtörve, könnyek közt néztek a feltételezett elkövető, a tettes szemébe.

Botrány a faluban

“K*rva *nyád”, rohadjál meg! Ilyen és ehhez hasonló kifejezéseket szórtak a dühös szomszédok K. Kálmánra, amikor meglátták a településen a férfit – írtuk meg itt a Kékvillogó.hu-n.

A családját is fenyegetik

A férfi nagynénje és annak férje a bűncselekmény óta sorra kapja a fenyegetéseket. Ugyanis náluk élt K. Kálmán.  Volt, aki azt ígérte nekik: Molotov-koktéllal robbantja fel őket, más hatalmas verést helyezett kilátásba. Dankóék nem értik, miért rajtuk vezeti le a falu azt a feszültséget és tehetetlen dühöt, amit Ilona néni és Sándor bácsi halála okozott szinte mindenkiben.

Édesanyja elhagyta a fiát

„Kálmán a testvérem fia, de ő soha nem nevelte, édesanyánknál lakott. Miután a mama meghalt, hozzánk került, de nekünk akkor még fogalmunk sem volt, hogy komoly mentális betegséggel küzd. Ez csak később derült ki” – mondta Dankó Sándorné a Blikknek.

Állandó dühkitörései voltak

„Leszoktattuk a drogról és az alkoholról, de továbbra is nagyon furcsán viselkedett. Állandóan dühkitörései voltak, ilyenkor mindent szétvert maga körül. Ezért nem is engedtük egyedül mozogni, mindig velünk volt. Nagyon szenvedtünk tőle, de az ember a vérét mégsem teszi az utcára. A gyámügyhöz hiába fordultunk, hogy segítsenek, soha nem tettek semmit” – mondta az asszony.

A rendőrök  mindig kiengedték

„Ami a legborzalmasabb volt, hogy hiába adtunk meg neki mindent, állandóan eljárt lopni. Amikor hazaért valamilyen idegen cuccal, azonnal hívtuk a rendőrséget. A pszichés állapota miatt azonban a nyomozók sem tudtak igazán mit tenni, hazaengedték” – mondta a tettes nagynénje.

Disznótorost lopott

K. Kálmán az idős házaspárhoz is azért tört be, mert megtudta, hogy előző nap disznót vágtak. Hurkát és sonkát akart lopni.

Jó útra akarták téríteni Kálmánt

Dankóék azt állítják, mindent megtettek, hogy Kálmán jó útra térjen. Ezért sem értik, hogy értik, hogy a helyiek miért akarnak rajtuk bosszút állni. Mostanában már az ablakokat is beszögezték, hogy ne tudjon azon kimászni. A férfi azonban túljárt a rokonai eszén és a tragédia előtt mégis valahogyan kimászott az ablakon.

A gyilkosság után hazament

„Reggel felkeltem, kimentem a szobánkból és észrevettem, hogy Kálmán nincs sehol. Az udvarunkon találtam meg, zavartan álldogált, majd elszaladt a garázsba átöltözni. A férjem már akkor hívta a rendőrséget, hogy megint nincs itthon, biztosan valami rosszban sántikál, amikor még nem is tudtunk semmiről. Aztán Kálmán leült a kertbe, jöttek a zsaruk és rövid tagadás után beismert mindent” – idézte fel a rémséges napot a nagynéni.

Jó barátságban voltak az áldozatokkal

Az asszony azt mesélte, hogy „borzalmas volt hallgatni, amiket mondott. Igazán nem is tudta megmagyarázni, hogy miért ölt. Én és a férjem nagyon jó barátságban voltam az idősekkel, sőt a fiukkal is. Az biztos, hogy mi soha többé nem akarjuk látni Kálmánt, reméljük, szigorú lesz vele a bíró.  Mi csak nyugalmat szeretnénk, és hogy értsék meg a településen élők, hogy nekünk semmi közünk ahhoz, amit ő tett – mondta Dankó Sándorné. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: K. Kálmán a helyszíni szemlén – Forrás: police.hu