Eltűnt egy kislány a Budapest Airport, vagyis a ferihegyi repülőtér melletti Merzse-mocsárnál hétfő késő délután. Kutatómentők indultak este a gyermek megkeresésére, nagy volt a forgalom a repülőtér – a főbejárathoz képest – túlsó oldalán fekvő mocsaras vidéken.

Családi séta közben tűnt el

A Kispesti Készenléti Polgárőrséget hétfő estefelé riasztották, hogy családi séta közben nyoma veszett egy 13 éves kislánynak Újpest szélén a Merzse-mocsárnál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

200 fős mentőalakulat

A helyi polgárőrség közösségi-oldalán megjelent információk szerint a helyszínen rövid időn belül közel 200 fős kutatócsapat alakult a kislány keresésére.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Keresőcsapat a helyszínen

Profi és önkéntes mentők

A keresőcsapatban polgárőrök, hivatásosok és más mentőalakulatok is részt vettek. A kutatás sikeresen zárult, a kislányt épségben megtalálta a kutatócsapat – írják a közleményben.

Terepjárók, quadok

A Facebookra feltöltött fotók alapján tényleg sokan mentek segíteni a szülőknek. Speciális reflektorokkal felszerelt terepjárók és quadok.

Nagy kérdés, hogyan tűnhetett el

Arról nem szólt a tudósítás, hogyan vesztették el a szülők a 13 éves kislányt és azt sem közölték a nyilvánossággal, mikor, hol, milyen állapotban találták meg a gyermeket. A szülők felelőssége semmiképpen sem kerülhető meg.

Budapest utolsó mocsara

A Merzse-mocsár Budapesthez tartozik, a főváros legháborítatlanabb vizes élőhelye, a pesti oldalra egykor jellemző mocsaras területek egyik utolsó megmaradt túlélője.

Folyamatosan egyre kisebb lett

A mocsár területe a 19. század eleje óta folyamatosan zsugorodik, a szabad vízfelülete napjainkban csupán néhány száz négyzetméteres, ami töredéke a nyolcvanas években leírtaknak, mely szintén csak töredéke eredeti méreteinek. Ezt főleg az elmúlt évtizedek általános aszályos időjárása, a terület átalakítása, a repülőtéri építkezések, valamint vízelvezető árkok létesítése okozta. A kétezres évek elején elvégzett rehabilitációs folyamatnak köszönhetően, területe nem fogy tovább, élővilága biztonságba került. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van a Merzse-mocsár

Kiemelt kép: A kislány keresése – Forrás: Facebook/Kispesti Készenléti Polgárőrség