Egy évvel ezelőtt egy konyhakéssel szúrta le az 59 éves nő férjét, miután a férfi részegen tért haza és bántalmazta az asszonyt. Most kiderült, az asszony önvédelemből ölt, ezért nem kell börtönbe mennie.

Ittasan ment haza a férj

2020 március 15-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ajakon az asszony férje vasárnap este 8 körül ittasan tért haza, és házuk udvarán bántalmazta feleségét. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt történt a gyilkosság

Halálra szúrta férjét

Az 59 éves nő ezután a lakás konyhájából egy kést vett magához, és megszúrta a férjét, aki a helyszínen életét vesztette.

Ez is érdekelhet

“Borzalmas volt hallgatni, amiket mondott. Igazán nem is tudta megmagyarázni, hogy miért ölt” – durva fenyegetéseket kap a kislángi kettős gyilkosság tettesének családja a helyeiektől

A nő beismerte tettét

A rendőrök a bejelentést követően a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható nőt a főkapitányságon előállították, ott gyanúsítotti kihallgatása alatt beismerő vallomást tett.

Szabadlábon védekezett a felesége

Az asszony kezdetektől fogva, így az első kihallgatáson is önvédelemre hivatkozott. Az ügyészség akkor nem tett indítványt az előzetesére, így szabadlábon védekezhetett az asszony.

Emberölés miatt nyomoztak

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytatott büntetőeljárást az 59 éves asszony ellen.

Önvédelemből ölt

Végül az eljárást 2020. szeptember 30-án kelt határozatával megszüntette az ügyészség, mert a nyomozó hatóság szerint a gyanúsított jogos védelmi helyzetben volt akkor, amikor a sértettet egy késsel megszúrta a mellkasán. A jogos védelem a törvény szerint büntethetőséget kizáró ok.

Jogerős az ítélet

A határozat ellen az arra jogosultak panaszt nem jelentettek be, azt az ügyészség is tudomásul vette. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció