Három gyanúsítottja van annak a szörnyű balesetnek, amely tavaly nyáron történt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Egy 14 éves kisfiú halt meg, miután villanyoszlopnak csapódott és kigyulladt egy autó. Az jármű a kisfiú édesanyjáé volt, aki egy ittas férfinek adta át a volánt. Ezután történt a baleset.

Halálos baleset

Amint arról a Kékvillogo.hu is beszámolt, 2020 nyarán villanyoszlopnak csapódott és kigyulladt egy gépkocsi Hodász belterületén, a Dózsa György utcában. Az autóban három ember utazott. Ketten az ütközés erejétől kizuhantak a járműből, míg a 14 éves Kristóf a helyszínen életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt történt a baleset

Kigyulladt az autó

A 14 éves Kristófot még a kocsi lángra lobbanása előtt ki tudták szedni a járműből. A mentésben az utcában lakók is segítettek. A baleset következtében körülbelül 50 házban az áramszolgáltatás is szünetelt, mivel az autó a becsapódáskor négy darabra törte a betonoszlopot.

Teljesen összetört az autó

Az ütközés energiája olyan nagy volt, hogy a kocsi megperdülve a tetején állt meg, utastere gyakorlatilag eltűnt.

Helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: Frissmedia.hu

Egy részeg férfi vezette az autót

A baleset után Kristóf édesapja, András a fia haláláról azt mondta, egy részeg ismerősük vezette az autót, amely felborult, majd kigyulladt, Kristóf pedig a kocsiban rekedt.

A volt felesége adta át a volánt a férfinak

A gyászoló apa akkor azt mondta, hogy nem érti, hogy volt felesége miért engedte a volánhoz a férfit, ha az részeg volt, hiszen az exnejének is volt jogosítványa. A nő pedig nem ivott alkoholt a tragikus estén. Az apa megkérdezte a volt feleségét, hogy mi történt azon az estén, de nem kapott választ. A sofőr szintén nem tudta megválaszolni a férfi kérdéseit.

A gyászoló apa vette az autó volt feleségének

Kristóf pont a 15. születésnapja előtt vesztette az életét. Az apa közel lakik a baleset helyszínéhez, mint mondta, oda akart menni segíteni, de nem engedték. Kiderült továbbá az is, hogy a balesetet okozó autót a férfi vette volt feleségének.

Hányattatott sorsú volt a kisfiú

A fiú nagyon nehéz körülmények közt nőtt fel. Ennek ellenére Kristóf kitűnő tanuló volt és tele volt célokkal. Édesapja alkoholproblémái miatt Kristóf anyja úgy döntött, hogy elhagyja őt. Ezért a főutcai, szintén szegényes házból a félreeső kis utca szülői házba költöztek. Itt éltek a nagyapával közös fedél alatt.

Hamarosan vádat emelnek

Most a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit, hamarosan vádemelés várható. Az ügyben három embert hallgatott ki gyanúsítottként a nyomozó hatóság. A sofőrt halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette, valamint közérdekű üzem működése gondatlan megzavarásának vétsége miatt, az elhunyt fiú édesanyját kiskorú veszélyeztetése és járművezetés tiltott átengedése bűntette, az apát pedig kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

Így telt Kristóf utolsó napja

Az utcában lakókkal beszélgetve bontakozik ki a szörnyű tragédia minden egyes mozzanata. Az esti tragikus utazást állítólag egésznapos kocsikázás, italozás előzte meg. A fiú édesapja a családtól külön él már két-három éve. A végzetes napon Kristóf születésnapját ünnepelték. Együtt voltak egy ismert italozóhelyen, onnét indultak útnak Kristóf édesanyjának kocsijával. A nyomozás kiderítette, hogy Kristóf édesanyja tudott arról, hogy a férfi, akinek a volánt átadta, ittas. Ugyanezzel az információval a fiú édesapja is rendelkezett, hisz együtt italoztak. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Krsitófra emlékeznek a volt iskolájában – Forrás: frissmedia.hu