Gépek tartják életben azt a nőt, akit egy kínai állampolgárságú férfi egy sebészkéssel súlyosan megsebesített a Honvéd kórház Covid osztályán. A tanárnőként dolgozó Mariannának a szemét és a fejét is megszurkálta az ámokfutó. Jelenleg elmegyógyintézetben van.

Ámokfutó a Honvéd kórházban

Egy férfi szombaton a budapesti a Honvéd kórházban egy sebészeti ollóval sebesített meg minden ok nélkül több beteget, köztük egy  altatásban lévő, lélegeztetőgépre kapcsolt nőt. Az ámokfutót a kórház udvarán sikerült megállítani, elfogták a rendőrök. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Elvonási tünetei voltak

A kínai állampolgárságú férfi azért támadt a lélegeztetőgépen lévő 54 éves betegtársára, mert a bekerülése előtt drogfüggő volt, így a kórházban komoly elvonási tünetekkel küzdött. Az még továbbra is rejtély, miként szerezte meg a sebészeti ollót, amellyel végrehajtotta a vérengzést.

Korábban is rátámadt egy betegre

A Blikk azt írja, nem ez volt az első dühkitörése, korábban is rátámadt egy másik betegre, fojtogatással próbálkozott, de akkor még a biztonsági szolgálat közbe tudott lépni.

Az ámokfutó is lélegeztetőgépen volt

Szombaton a Honvéd kórház 6. kerületi telephelyén egyszer csak a korábban szintén lélegeztetőgépen lévő 37 éves férfi felkelt az ágyából, magához vette a veszélyes, borotvaéles orvosi eszközt, amivel a mélyaltatásban lévő, mozdulatlan nőre támadt.

Pánik tört ki az osztályon

A Bors úgy értesült, hogy a magyarul egyáltalán nem beszélő, 37 éves férfi őrjöngeni kezdett a folyosón, majd találomra odament egy asszonyhoz akit fojtogatni kezdett, de a nő még el tudta hárítani a támadást. Segítségért kiáltott, amire a nővérek és a biztonsági személyzet tagjai is felfigyeltek. Az osztályon pillanatokon belül kitört a pánik.

Találomra választotta ki áldozatát

Ezután beszaladt arra a részlegre, ahol a lélegeztetőgépen lévő betegeket ápolják és találomra kiválasztotta Mariannát. Az öntudatlan állapotban lévő 54 éves testét kezdte el szurkálni, majd a vér láttán elmenekült.

Nagyon súlyosan megsebesítette a tanárnőt

Tettével életveszélyes sérüléseket okozott, súlyosan megsebesítette áldozata mindkét szemét, valamint a testének több réészét is megszurkálta. A nő fején lévő szúrások az agyát is érintették – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Gépek tartják életbe

A súlyos állapotban lévő Marianna évtizedek óta pedagógusként dolgozik, a Blikk úgy tudja, hogy nagyon rossz állapotban van. Jelenleg gépek tartják életben. Tanítványai még bíznak a csodában, remélve, hogy imádott tanárnőjük felépül.

A rendőrök fogták el

Az elkövető a vérengzés után el akart rohanni az osztályról, egy biztonsági őr próbálta feltartóztatni, de őt is megsebesítette. Végül a terézvárosi rendőrök kapták el a kórház udvarán.

Nem emlékszik semmire

A férfit a bíróság letartóztatta, jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van. A 24. hu információi szerint kihallgatásakor nem tett beismerő vallomást, csupán annyit közölt, hogy nem emlékszik semmire.

Fennáll a bűnismétlés veszélye

Az ügyészség azért kérte a férfi letartóztatását, mert szerintük a gyanúsított jelenléte a büntetőeljárásban csak így biztosítható, az eset körülményei alapján pedig a bűnismétlés veszélye is fennáll. Ugyanakkor a végzés fellebbezések miatt nem végleges. 

Akár életfogytiglant is kaphat

A gyanúsítás szerint védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indítottak eljárást ellene. Tettéért akar életfogytig tartó börtönt is kaphat. Amennyiben kiderült, hogy nem beszámítható, akkor nem lesz büntethető és az elmegyógyintézetbe kerül. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a Honvéd kórház Podmaninczky utcai épülete, itt történt a támadás – Forrás: honvedelem.hu