Otthonukba fogták el azt a két tinédzsert, akik halálra vertek egy idős szerencsi férfit kedden. Az egyik gyanúsított édesanyja azt mondja, mindenkitől bocsánatot kér, szerinte a fiúk is megbánták már tettüket. A Mata család lányát 3 évvel ezelőtt egy sorozatgyilkos ölte meg Olaszországban.

Gyilkosság Monokon

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, a 14 és a 16 éves tinédzserek halálra vertek egy gátőrt a monoki víztározónál még kedden délután. Az idős szerencsi férfinak elkötötték a kocsiját, amivel elakadtak. Amikor a K. János számon kérte őket, addig bántalmazták, míg mozgott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfogták az elkövetőket

A rendőrök a bejelentést követő pár órán belül megállapították az elhunyt kilétét, illetve azonosítottak és a rendőr-főkapitányságra előállítottak két fiatalkorút, akik a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsíthatók.

Megszólalt az elkövető édesapja

„Amióta elmondták, hogy a fiunk mibe keveredett, egy falat étel sem ment le a torkunkon, teljesen összeomlottunk. Még azt sem tudtuk feldolgozni, hogy a lányunkat meggyilkolták, most pedig a fiunk is egy emberölésbe keveredett. A fájdalmunk már sosem múlik el. Két gyerekünket is elvesztettük” –mondta a Blikknek Mata Ferenc, az egyik elkövető édesapja.

Dolgozni mentek a fiúk

A 16 éves Márió Szerencsre járt iskolába, de a héten betegség miatt otthon maradt. Az elmúlt időben a tónál dolgozott a suli mellett, oda mentek le kedden is a barátjával. A 14 esztendős R. Ádám is velük lakott már majdnem egy éve, a család befogadta, hogy ne kelljen intézetbe mennie. A végzetes napon a fiúknak fűvágás és szemétszedés lett volna a feladata.

Addig verték, míg mozgott

„Elmondásuk szerint a férfi a gáton szedett gallyakat, Márió pedig megkérdezte, segíthet-e neki. Eközben a kicsi beült az autójába és elindult vele, de elakadt. Amikor a tulaj odaszaladt, a nevelt fiunk hátba rúgta, amitől elesett. A férfi felállt, majd rátámadt a gyerekekre, mire Ádám egy bottal úgy fejbe verte, hogy leszakadt a szemöldöke. Aztán – sajnos – a földön addig ütötte tovább, amíg mozgott” – mondta az édesanya.

Elrejtették a holttestet

Balogh Julianna ezzel szemben úgy értesült, hogy a fiúk valójában ketten lopták el a kocsit, amivel elakadtak. Miután a férfi utolérte őket, azok szó szerint agyonverték, majd elrejtették a holttestét.

Házhoz mentek a rendőrök

„Délután értesültem a történtekről, amikor a gyerekek felhívtak telefonon. A fiam azt mondta, siessek, mert „jönnek értünk a rendőrök, ránk akarnak fogni egy gyilkosságot.” Amikor hazaértem, a kisebbik sírva fakadt és azt mondta: „Baj van, megöltem egy embert.” Aztán már jöttek is értük”.

Bocsánatot kérnek

Az asszony azt mondja, a gyerekek nevében is bocsánatot kér, szinte biztos abban, hogy már ők is megbánták tettüket.

Megölték a lányukat

A Mata család 2018-ban már átélt egy szörnyű tragédiát. Lányukat Olaszországban egy sorozatgyilkos végezte ki. Az örömlányként dolgozó Mata Ariettát a gyilkosa a kocsijába csalta, ahol dulakodni kezdtek.

Gázolásnak álcázta a gyilkosságot

A nő ellenállt, futásnak eredt, de a támadó elkapta és szétverte a fejét egy vascsővel. Egy ideig autózott a holttesttel, végül a modenai vonatállomáson az érkező szerelvény elé vetette, hogy úgy tűnjön, a lányt a vonat gázolta halálra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció