Eszméletlenre vert egy férfit két másik, akik drogos állapotban pénzhez akartak jutni. Az eset a 13. kerület közismert területén történt.

Beálltak, rabolni indultak

A vád szerint a két férfi mobiltelefonokat és készpénzt akartak szerezni. Egyik áldozatukat súlyosan bántalmazták, a másik sértett pedig kiskorú volt. A támadok kábítószer hatása alatt álltak.

Dohányzott, ezért lett célpont

A vádirat szerint a 27 és 23 éves vádlottak még 2019. július 20-án a XIII. kerület, Vizafogó sétányon sétáltak, és mivel korábban bekábítószerezték magukat, bódult állapotban voltak. Megbeszélték, hogy bűncselekmény útján szereznek pénzt. Ezek után vették észre a sértettet, aki egy étterem épülete mellett dohányzott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Adj egy szál cigit

Közrefogták a férfit és cigarettát kértek tőle, majd szinte azonnal az egyikőjük ököllel megütötte. A földre kerülő áldozatot még meg is rugdosta. A megtámadott elvesztette az eszméletét.

1000 forint volt a zsákmány

A támadó ezután a a magatehetetlen férfi zsebéből kivett egy mobiltelefont, valamint 1000 forintot és tovább álltak – írja az ügyészség.

Életveszélyben volt

A sértett kis idő múlva magához tért, és egy arra járó szomszédtól segítséget kért, aki mentőt hívott hozzá. A verés következtében súlyosan megsérült, szemüregtörést, mindkét arcüreg csontjának törését, orrcsonttörést, továbbá homlokcsont törést szenvedett. A arckoponyát alkotó csontok többszörös elmozdulásos törése kapcsán az életveszélyes sérülés bekövetkezésének reális lehetősége fennállt.

Portyáztak tovább

A támadást követően, a vádlottak a közeli lakótelep házai között tovább sétálva, észrevettek egy kiskorú fiút, aki egy szabadtéri edző parkban az egyik fitneszgépen ült és éppen a mobiltelefonját használta.

Mintha sportolnának

A 27 éves vádlott megszólította a kiskorú sértettet, majd úgy tett, mintha a fitneszgép érdekelné, ezért a sértett átült egy másik edzőgéphez.

Ki akarták tépni a kezéből

Társa rablási szándékát ismerve, a 23 éves vádlott is leült az egyik edzőgépre, majd megkérdezte a pontos időt a sértettől. Ekkor 27 éves társa odalépett a fiúhoz, hirtelen ráfogott a kezében lévő mobiltelefonra és megpróbálta elvenni tőle.

Ismét ütött

A sértett azonban ezt nem hagyta, ezért a 27 éves férfi ököllel megütötte a kiskorút a halántékánál. A sértett a telefont azonban ezután sem engedte el, sikerült felállnia, és elfutnia a parkból. A bántalmazója néhány méteren keresztül még üldözte őt, de nem érte utol.

Viszonylag könnyen megúszta

A kiskorú sértett könnyebben gyógyuló arczúzódást szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Visszaeső

A Fővárosi Főügyészség a két férfit rablás bűntettével, illetve a második esetben kísérletével, a 27 éves támadót pedig életveszélyt okozó testi sértés kísérletével is vádolja. A 27 éves vádlott többszörös visszaeső, vele szemben fegyházbüntetést indítványoz a főügyészség, társával szemben pedig végrehajtandó börtönbüntetést.

Címlapfotónk az ügyészség felvétele.