A vádlott tavaly nyáron, egy nyitott platós utánfutón, lisztes zsákokba csomagolva szállított több kölyökkutyát, és egy kecskét. A vád szerint az állatok a hőség és az oxigénhiány miatt fokozott mértékű szenvedésnek voltak kitéve, ami csaknem a pusztulásukat is okozta.

Tavaly nyáron történt az eset

A vádirat szerint a vádlott – egy 55 éves férfi – 2020. július 26-án délután a 15. kerület, Szentmihályi úton lévő körforgalomnál közlekedett az általa vezetett gépkocsival, amely egy nyitott platós utánfutót vontatott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lisztes zsákokba tette az állatokat

Az utánfutón a vádlott bálamadzaggal összekötözött lisztes zsákokban öt labrador fajtájú kölyökkutyát, és egy kecskét szállított. A férfi az állatokat külön-külön egy-egy zsákba rakta bele, a zsákok száját szorosan összekötötte, és a madzagokkal a zsákokat az utánfutó oldalához rögzítette.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy biztonsági őr lett figyelmes a kutyák ugatására

A zsákokba csomagolt kutyák ugatására egy 15. kerületi áruháznál biztonsági szolgálatot teljesítő őr figyelt fel, aki a férfit megállította, értesítette a rendőröket, majd a kiérkezésükig a vádlottat a helyszínen tartotta.

Rendőrt hívtak, állatorvos érkezett

A rendőri intézkedés során az áruház parkolójában az állatokat kivették a zsákokból, és azokhoz állatorvost hívtak.

Alig kaptak levegőt

Az állatok a szállításuk alatt folyamatos sérülésveszélynek voltak kitéve, emellett a sűrű szövésű lisztes zsákon keresztül a légzésük is akadályozott volt, amit súlyosbított az is, hogy az oxigénigényük az utazási stressz, valamint a hőség miatt fokozott mértékű volt.

Meg is halhattak volna

Az állatok szállításának módja és a szállítási körülmények alkalmasak voltak arra, hogy az állatok pusztulását okozzák. Az utazás alatt az állatok hatalmas szenvedésnek voltak kitéve, áll az ügyészség közleményében.

Ez várhat most a férfira

A férfival szemben a Budapesti 4. és 15. Kerületi Ügyészség állatkínzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A kerületi ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben büntetővégzéssel börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Az ügyhöz kapcsolódó felvétel az Ügyészség Youtube csatornáján, az alábbi linken megtekinthető:

Nem egyedi eset

A KékVillogó oldalán már többször számoltunk be állatkínzásos esetekről, legutóbb arról írtunk, hogy seprűnyéllel ütött fejbe egy kutyát egy férfi, aki később egy fejszével egy lovat is súlyosan bántalmazott.

A kutyát el kellett altatni

A bántalmazás miatt az eb a bal szemét elvesztette és a koponyacsontja is eltörött. A sérülései olyan súlyosak voltak, hogy állatorvosnak el kellett altatnia. A brutális állatkínzás nagy és hosszan tartó fájdalommal járt, az ebnek különös szenvedést okozott, állt akkor az ügyészség közleményében.

A saját lovát is bántalmazta

Ám ez még nem minden, ugyanis a férfinek volt egy középtermetű, kanca pónilova. A férfi 2019 májusában a tanyájának az udvarán egy lovaskocsiból kísérelte meg kifogni az állatot, ami azonban a vádlott ittassága miatt nem sikerült. DÖBBENETES: Vasrúdhoz láncolták, nem etették és nem itatták – Szörnyű körülmények között tartotta kutyáját egy békési pár, ez vár most rájuk

Fejszét vágott a ló hátába

A férfi ezen feldühödött, felkapta a tanya udvarán lévő fejszét és combtájékon belevágta a ló hátába. A bántalmazás miatt az állat vérző metszett sérülést szenvedett, ami nagy fájdalommal járt. Az elszenvedett sérülés a lónak különös szenvedést okozott.

Döbbenetes történetek

A fenti történet már önmagában is szörnyű, ám valami egészen elképesztő az állatkínzás mértéke Magyarországon. Szinte hetente hallani újabb és újabb esetekről, itt a KékVillogó portálon például március 14-én számoltunk be arról az elképesztő ügyről, amikor is szemeteszsákban dobtak ki a turistaút mellé két féléves kölyökkutyát Tatabányán. Mint megírtuk az állatok feltehetően próbáltak kiszabadulni, ám nem sikerült nekik, így megfulladtak.

Egy nő talált rájuk

A keverék kutyák holttestét egy nő találta meg kutyasétáltatás közben, a borzalmas látvány nagyon megviselte. Ha megtalálják a kegyetlen állatkínzót, akár több évre börtönbe kerülhet. BORZALOM: A forró furgonban hagyta a kutyát – állatkínzással gyanúsítják

Tatabányán az út szélén hevertek a tetemek

A kölyökkutyák holtteste egy forgalmas út szélén hevert Tatabányán. Az állatok még életben voltak, amikor egy bekötözött szemeteszsákban kidobták őket. Az egyik állatnak még a fél szeme is kiesett, számoltak be róla a Tények riportjában, ahol azt is közölték, hogy a képek annyira megrázóak, hogy inkább kitakarták őket.

Megpróbáltak kiszabadulni

A tetemeket egy nő vette észre kutyasétáltatás közben, aki a Tényeknek azt mondta nagyon megviselte az eset. A riportból az is kiderül, hogy a két keverék kutyus valószínűleg megpróbált kiszabadulni a zsákból, de végül sajnos megfulladtak. EZ IS ÉRDEKELHET“Elfelejtkeztem róluk” – Hagyta éhen halni kutyáit egy hajdúdorogi asszony

Foxi kutyáját lőtte nyakon egy férfi

Szintén itt a KékVillogó portálon írtuk meg, hogy egy 68 éves férfi egy két hónapos kutyát lőtt nyakon a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszapüspökiben.

Nem gondoskodott kutyája nyílt sebéről

Néhány nappal ezelőtt pedig arról a 45 éves férfiról írtunk, aki nem gondoskodott kutyája nyílt sebéről, inkább hagyta napokig szenvedni.

Nem vitte el állatorvoshoz

Miután a férfinak feltűnt, hogy kutyája megsebesült, nem kezelte az állat sebét, sőt még állatorvoshoz sem vitte el. A kezeletlen seb emiatt csúnyán elfertőződött, de ez nem érdekelte a kutyagazdit.

Kikötötte az erdőbe

Ezek után a férfi a már rossz állapotban lévő kutyáját kivitte a közeli erdőbe, ahol kikötötte egy fához, majd megkérte az egyik vadász ismerősét, hogy lője le az állatot. Azonban ezt a vadász nem vállalta el.

Otthagyta

A vadász visszautasítására a férfinek az volt a reakciója, hogy a kutyát sorsára hagyta az erdőben. A kikötözött, nyüszítő ebre egy falubéli talált rá másnap, aki rögtön el is oldozta az állatot.

Hazakerült

Ezután a kutya haza is került, vissza a tulajdonosához, aki ezúttal azt találta ki, hogy a kerítésénél köti ki az állatot. A szerencsétlen kutyát több napig élelem és víz nélkül hagyta a kerítésnél, és a bejelentés alapján a helyszínre siető, barcsi rendőrök már nem tudták megmenteni az állatot, számoltunk be róla pár nappal ezelőtt.

Börtönbe küldenék az állatkínzót

Az ügyészség azt indítványozta a Barcsi Járásbíróság felé, hogy amennyiben a büntetett előéletű férfi az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, akkor őt ítéljék 1 év 7 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Ügyészségi videó részlet