Állatkínzás miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség egy nővel szemben, aki elköltözött, majd sorsukra hagyta kutyáit. Az asszony láncra kötötte a kutyáit, így azok sem élelemhez, sem vízhez nem tudtak hozzájutni.

Elköltözött

2020. október elején költözött el a Hajdú megyei, hajdúdorogi otthonából az a nő, aki a szintén Hajdúdorogon élő rokonaihoz akart menni. Az asszony azonban egyáltalán nem számolt a házának udvarán tartott három kis termetű kutyával, amelyeket hátrahagyott, nem gondozta azokat tovább. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hajdúdorogon hagyta magára a kutyáit

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lemondott a kiskutyákról

Miután a nő nekilátott a költözésnek a kiskutyáit magára hagyta, és senkit sem bízott meg az állatok gondozásával. Az asszony a kutyákat a nyakörvüknél fogva láncra kötötte, így az ebeknek esélyük sem volt élelemhez vagy vízhez jutniuk.

Két állat elpusztult

A nő hanyagságának következtében a három állat közül két kiskutya elpusztult, a harmadik csontsovány 7-8 hónapos kutyust pedig egyik állatvédő alapítvány segítői találták meg 2020. november 9-én. Az állatvédők az alultáplált kisállatot kiszabadították, majd állatorvoshoz vitték. Az ügyészség szerint megfelelő ellátás hiányában ez az állat is elpusztult volna.

Indokolatlan fájdalmat és szenvedést okozott nekik

A vádhatóság szerint a nő a tettével teljesen szükségtelenül szörnyű fájdalmakat és kínt okozott az állatainak, és ezenfelül súlyosan megszegte az állattartókra vonatkozó jogszabályi kötelezettségeket. A nyomozás során a nő beismerte a tettét.

Ez is érdekelhet

Ezt mondta

Miután a rendőrök elfogták, a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a nőt, aki beismerő vallomást tett. Magyarázata az volt, hogy a költözést követően egész egyszerűen elfelejtkezett a kutyákról.

A kínzást egy kutya túlélte

Állatkínzás miatt felelhet

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a 46 éves hajdúdorogi nővel szemben. Továbbá arra tett indítványt, hogy a Hajdúböszörményi Járásbíróság büntetővégzésben, tárgyalás lefolytatása nélkül szabjon ki ítéletet a nővel szemben. A vádhatóság az iratok tartalma alapján közmunkát indítványozott a bíróság felé. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A megmentett kutya – Forrás: Police.hu