A Gödöllői Járási Ügyészség minősített szexuális erőszak és kifosztás miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki megerőszakolt és kifosztott egy 49 éves nőt Gödöllőnél. Az azóta letartóztatásban levő P. Dániel ugyan először beismerte a bűncselekmény elkövetését, azonban nem adott magyarázatot a tettére, a férfi elfogásáról készült rendőrségi videót a cikk végén nézheted meg.

Betört a nőhöz

2020. január 18-án, este egyedül volt otthon a nő, amikor zajt hallott a konyhából. Miután kiment megnézni, mi volt az, egy ismeretlen férfival találta szemben magát. Saját védelme érdekében egy magánál tartott gázspray-vel lefújta a betörőt, de ez nem riasztotta el, hanem felbőszítette a férfit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gödöllőn történt az eset

Megtámadta

P. Dániel megragadta a nő csuklóját, ököllel többször megütötte, majd berángatta a hálószobába, lelökte az ágyra és a fejét egy babzsákkal lenyomva tartotta. Miközben megerőszakolta folyamatosan életének kioltásával fenyegette. Egy óvatlan pillanatban a nőnek sikerült elérnie az ágya melletti szekrényen lévő konyhakést, de támadója kicsavarta a kezéből az éles eszközt.

Kirabolta

Ezt követően a férfi megvágta a késsel a nőt, majd ráparancsolt, hogy maradjon az ágyban, ő pedig átkutatta áldozata táskáját és kabátját. Magához vett 4 ezer forintot, majd elmenekült a helyszínről. A támadásban megsérült nőt a kiérkező mentők kórházba vitték, ahol begipszelték az eltört csuklóját és ellátták a zúzódásait.

Hónapokig nyomoztak

A brutális ügy kapcsán a gödöllői nyomozók hónapokon keresztül próbálták beazonosítani a támadót a nő által adott személyleírás alapján, azonban az elkövetőt sehol sem találták. A rendőrök az áttörést 2020. június közepén értek el, amikor is sikerült megállapítaniuk, hogy a bűncselekményt nagy valószínűséggel a tiszafüredi lakcímmel rendelkező, azonban ott csak ritkán tartózkodó P. Dániel követte el.

Elfogatóparancsot adtak ki

Mindezek után a gödöllői rendőrök elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen, miközben az egyetlen ismert címén visszatérően ellenőriztek. Az egyenruhások igyekezete végül meghálálta magát, ugyanis 2020. június 19-én elfogták P. Dánielt a tiszafüredi vasútállomáson.

Nem tudott magyarázatot adni

A nyomozás során P. Dániel a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, a bűncselekmény elkövetését elismerte, azonban magyarázatot nem tudott adni a tettére. A rendőrség munkáját követően az azóta letartóztatásban lévő 26 éves férfival szemben szexuális erőszak miatt emelt vádat az illetékes ügyészség.

Hat és fél évet kértek a férfira

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy a Gödöllői Járási Ügyészség hat év hat hónap fegyházat, hét év közügyektől eltiltást, továbbá 200 ezer forintos pénzbüntetést és négyezer forintos vagyonelkobzást kért a férfira. P. Dániel azonban ezzel az ajánlattal csak akkor élhet, ha már az előkészítő ülésén beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Így fogták el a férfit

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból