Négy férfi ellen emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, és emberölés kísérletével, életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt vádolják az elkövetőket. A férfiak ugyanis 2019. szilveszterén karddal, lapáttal és tégladarabokkal támadtak a szomszédjaikra, és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy a brutális támadásban senki sem halt meg.

Együtt szilvesztereztek

Az elképesztő és nagyon durva sérülésekkel járó támadás még 2019 szilveszterén történt egy ózdi családi házban, miután a férfiak itallal ünnepelték az újévet. Éjszaka azonban két ittas férfi átment a szomszédos házba, ahol a családtagokkal agresszívan viselkedtek, így szóváltás alakult ki közöttük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ózdon szilvesztereztek

Megtámadták őket

Miután becsengettek a szomszédhoz, az egyik férfi megfejelte a családfőt, majd dulakodni kezdtek, de a bentlakóknak sikerült őket kiszorítaniuk a házon kívülre. A verekedést kezdeményező férfi ekkor azzal a kijelentésével távozott, hogy elmegy egy kardért és megöl mindenkit – mint később kiderült, be is tartotta az ígéretét.

Többen jöttek vissza

Nem telt el 5-10 perc sem, a férfiak ismét megjelentek a háznál, és magukkal hozták két társukat is. A korábban halállal fenyegetőző férfi egy 70 cm hosszúságú kardot is hozott magával, míg egy másik férfinál egy lapátnyél volt. A másik két férfi téglákat és köveket vettek magukhoz. Ezt követően mindannyian rátámadtak a családra.

Ezzel a karddal támadott a férfi

Üvöltve csapkodtak

A kardot használó férfi őrjöngve csapkodott és vagdalkozott, majd sikerült is bejutnia a házba, ahol az ajtó üvegezett részét betörte. A bentiek védekezésül vasvillát és lapátot vettek elő, de a támadók egyre csak törtek előre. Eközben a családfő egy fém vízmértékkel védekezett a karddal támadó férfival szemben, és az ütéseket sikerült is elhárítania, de a kezén többször megsérült.

Kiszorították őket

Nagy nehezen, de sikerült kiszorítani az elkövetőket a házból, viszont a karddal felfegyverkezett férfi az udvaron újból rátámadt a családfőre, míg a társai eközben kövekkel, téglákkal és kéziszerszámokkal dobálták a családot. A bentlakókat védő férfi éppen egy felé repülő tégla elől hajolt el, amikor a támadó karddal lesújtott a fejére, miközben azt ordibálta: „Megöllek!”.

Csak a szerencsén múlt

A családját védő férfi arcán mély, vágott sebbel járó sérülés keletkezett. A vádirat szerint a halálos kimenetel elmaradása csak a szerencsének volt köszönhető.

Egy másik családtag is megsérült

Időközben egy másik támadó egy családtagot lapátnyéllel próbált megütni, aki viszont egy vasvillával védekezett. Az ütések közül egy a halánték tájékát elérte. Ezt követően a támadó egy féltéglát is a férfi felé dobott, amely a feje hátsó részét el is találta, ettől megszédült és az épület falának esett. Az áldozat 8 napon túl gyógyuló közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett el.

Ez volt a bűne a másik két támadónak

A karddal és a lapátnyéllel felfegyverkezett férfiakat kísérte két másik támadó is, akik ugyan nem mentek be a ház udvarára, de a teljes eseménysort végignézték, és közben folyamatosan kövekkel, téglákkal és szerszámokkal dobálták az áldozatokat. Ezenfelül rongáltak is: betörték a a családi ház ablakait és egy személygépkocsit is megrongáltak.

Börtönt indítványoztak

Az ügyben eljáró ügyészség a karddal támadó büntetett előéletű és a lapátnyéllel támadó szintén büntetett előéletű, letartóztatásban lévő férfiakkal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. A másik két büntetlen előéletű támadóval szemben pedig közérdekű munka büntetést indítványozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke