Mint ahogyan azt a KékVillogó is megírta állatkínzás miatt indítottak eljárást a Baranya megyei rendőrök, miután Udvaron egy rendőrnő három kutyáját feltehetően valaki megmérgezte. Legalábbis kezdetben mindenki mérgezésre gyanakodott, a rendőrség azonban mostanra az mondja, mégsem mérgezés okozhatta az állatok halálát. Az eset kapcsán egyre több a talány, ráadásul úgy tűnik az állatok gazdáját akarják meggyanúsítani az állatok halála miatt.

Öt hónappal ezelőtt történt az eset

Az eset egyébként még öt hónappal ezelőtt történt, éppen ezért nagyon érdekes, hogy a történet részletei csak most látnak napvilágot. Így az is mostanra vált szinte biztossá, hogy a négylábúakkal nem mérgezést, hanem hőguta végzett. A dolog borzasztó része pedig az, hogy most a gazdájukat, aki minden jel szerint imádta a kutyákat, akarják meggyanúsítani a haláluk miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Parancsot teljesített

Az eset körülményeiről itt a KékVillogó portálon írtunk, mint arról beszámoltunk az állatok gazdája az udvari határátkelő állomáson teljesített éppen szolgálatot. A parancsra állítólag azért volt szükség, mert a határátkelő kilépő oldalán feltorlódtak a tehergépkocsik, és kevés volt az ember. Mivel Erikát is máshova vezényelték, a nő a nyitott csomagtartóban hagyta a három rendőrkutyáját, akik órákig voltak el úgy, hogy nem nézett rájuk senki.

Semmi esélyük sem volt

“Amikor a gazdájuk a kutyákért indult, már egyikük sem élt. Valaki megmérgezte őket. A tettes biztosra ment, mert még a csomagtér ajtaját is rájuk zárta” – mondta korábban a lapnak egy informátor, de mint kiderült, félig tévesen, hiszen a rendőrség friss közleménye szerint a kutyák halálát fulladás okozta, nem pedig mérgezés. De az informátor szavai kapcsán nagy kérdés, hogy miért és hogyan zárult be a csomagtartó ajtaja?

Végig mérgezésre gyanakodtak

A Blikk hivatalos rendőrségi forrásból úgy értesül, hogy a nyomozók végig mérgezésre gyanakodtak, az elmúlt öt hónapban csak ez a szálat vizsgálták. A lap kérdéseivel kereste a szóvivőt, ám még azt is titokban akarták tartani, hogy hol, illetve mikor történt a bűncselekmény. Két toxikológiai szakértő igyekezett kideríteni, hogy az elkövető milyen mérget használhatott, de nem jöttek rá. A rendőrség legutóbbi közleménye szerint azonban az állategészségügyi szakértő megállapította, hogy hőguta okozta a hős rendőrkutyák halálát. Úgy tudjuk, hogy gazdájukra húznák rá a vizes lepedőt.

Nem született jó döntés

A lap rendőrségi informátora úgy gondolja, nem a legjobb döntés született meg a helyszínen, amikor Erikát átvezényelték a kutyái mellől egy másik helyre, Sz. Erika és a kutyák feladata ugyanis a kábítószer-keresés volt. Egyébként az alatt az idő alatt, amíg a kutyák órákig a csomagtartónál voltak, a drogkereskedők a legnagyobb nyugalommal slisszolhattak át a határon. “Ha a kutyás rendőr akkor és ott megtagadja a parancsot, akkor azért került volna nagy bajba. Ezt az eljárást az ottani kollégák is gyomorforgatónak tartják” – mondta a lapnak egy a neve elhallgatását kérő informátor.

Hamarosan kihallgatják a kutyák gazdáját

“A hét végén az iratokat átküldték a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségnek, ahová a kutyák gazdáját hamarosan beidézik és gyanúsítottként kihallgatják. Mivel a három kutya közül kettő a Pécsi Rendőrkapitányság tulajdonában volt, nem kizárt, hogy a perköltségen kívül azok árát – 4 millió forintot – is kifizettetik vele.” – mondta az informátor.

Miért kellettek hónapok?

“Egy mezei boncolás során is gyorsan megállapítható, ha a hőség okozta fulladás végzett a kutyákkal – mondta egy neve elhallgatását kérő állatorvos. De léteznek olyan növényvédő szerek, amelyek a kiszáradással közös tünetet produkáltatnak.”

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik