Megvan annak a 20 éves fiatalembernek a holtteste aki még március közepén tűnt el. Urbán Raul élettelen testét Mohácsnál, a Duna partján találták meg. A fiú közösségi oldalán többször utalt arra, hogy el akarja dobni magától az életét. Eltűnése után édesapja kerestette a rappert.

Megtalálták a 20 éves fiú holttestét

Mohácsnál, a Duna partján találták meg a mindössze 20 éves Urbán Raul holttestét, aki még március 15-én tűnt el Bajáról. A rendőrség szerint nem kizárt, hogy a tehetséges rapperszándékosan vetett véget az életének. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt találták meg a 20 éves fiút

Véget akart vetni az életének

 „Az tudható, hogy Raul vélhetően öngyilkossági szándékkal tűnt el. Amikor az édesapja az eltűnésekor megkeresett engem a Facebookon, akkor azt mondta, hogy az utolsó telefonbeszélgetésükkor Raul az öngyilkosságot emlegette” – mondta a Ripostnak Nagy László eltűntkereső önkéntest az Eltűnt Személyek Keresése elnevezésű Facebook-oldal működtetőjét.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tudható volt, hogy életveszélyben van

Nagy László azt mondta, ez március 15-én történt, este 6 óra magasságában. A fiú utána már nem volt elérhető. Azonnal a legmagasabb, hármas szintű posztot raktam ki a Facebookra, hiszen félő volt, hogy az eltűnt személy közvetlen életveszélyben van.

Édesapja közölte a szomorú hírt

Raul édesapja vasárnap délután írta meg Lászlónak a tragikus hírt, miszerint megtalálták Mohácsnál Raul holttestét.

A szülő rémálma

„Azt gondolom, hogy egy szülőnek ez a legnagyobb rémálma. Ugyanakkor talán valahol egy pici megnyugvás, hogy legalább el tud tőle búcsúzni. Vannak olyan eltűntjeim, akik ugyanis a mai napig nem kerültek elő, a szülők pedig akár éveken keresztül élnek bizonytalanságban. Említhetném VV Fanni, vagy épp Till Tamás anyukáját. Ők még mindig nem tudják, hogy életben van-e a gyermekük. Ez őrjítő” – magyarázta Nagy László.

Labilis volt

A tehetséges rapper dalszövegei is arra utalnak, hogy a fiú lelkivilága nagyon érzékeny, labilis volt.  Raul szülei elváltak. „Egyik dalában van egy olyan sor, hogy: ‘agyturkász vizsgálja megint az agyamat és elmegyek inkább búvárnak’. Ez is arra utal, hogy próbáltak segítséget kérni szakembertől, de a problémát sajnos nem kezelték elég megfelelően” – mondta a szakember.

Segélykiáltás a közösségi oldalon

Nagy László szerint sosem szabad figyelmen kívül hagyni, ha valaki a közösségi oldalon fájdalmas, komoly lelki traumára utaló bejegyzéseket, dalokat tesz közzé. „Sokan hajlamosak elbagatellizálni ezeket, holott a legtöbb esetben segélykiáltások a külvilág felé, amiket nagyon is komolyan kell venni”.

Búcsúznak Raultól

Raul halálhírét az Eltűnt Személyek Keresése Facebook oldalon is közé tették. Így búcsúznak tőle: „Raul személyében egy érdekes lelkivilágú fiatal életet ismerhettem meg, szerette a rap műfajt és több dala megtalálható a youtube csatornán, tehetséges kissrác volt de most már az angyaloknak énekel..Szüles újra egy fában és legyen tiéd a legnagyobb lombkorona”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: katasztrofavedelem.hu