Az újpesti rendőrök bejelentés alapján találták meg azt a kutyát, akit a gazdája egy 51 fokos kocsiban hagyott. A férfit a rendőrök előállították.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra az Újpesti Állat- és Természetvédelmi Járőrszolgálattól jött a bejelentés, hogy Budapest IV. kerületében, egy parkolóban hagyott autóban van egy kutya.

A járőrök a helyszínre kiérve tapasztalták, hogy a kutyát a kisteherautó rakterében egy kötéllel kikötötték, amire az állat fel is csavarodott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az autóban nem hagytak vizet neki, a tápot pedig nem érte el.

Az állatmentők a náluk lévő hőkamerával ellenőrizték az autóban a levegő hőmérsékletét, ami 51 fok volt, ezért a rendőrök azonnal kivették a kutyát és megitatták.

hőkamera

Az állatmentő liga munkatársának segítségével leolvasták az állat chipjét, ami szerint a kutya gazdája nem egyezett a teherautó tulajdonosával.

Az autó tulajdonosa a kiértesítését követően a helyszínre érkezett és elmondta, hogy barátjától kapta az állatot, nincs, aki vigyázzon rá, így a kocsi rakterében szokta hagyni, amíg dolgozik.

A 67 éves B. Ferenc Vilmost a rendőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol állatkínzás vétség gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi szabadlábon védekezhet.

Kiemelt kép: Police