Állatkínzás miatt nyújtott be vádiratot a Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége, mivel egy büntetett előéletű 45 éves férfi nem gondoskodott kutyája nyílt sebének kezeléséről. A sérült kutyát a kezelés helyett kikötötte, majd napokon át ellátatlanul hagyta, mígnem az állat elpusztult.

Megsérült a kutyája

A vádirat szerint a középkorú férfi a Barcs közeli faluban lévő otthonában észrevette, hogy a kb. 6 éves kutyája sérülést szenvedett a bal fülénél. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Somogy megyében történt az eset

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem vitte el állatorvoshoz

Miután a férfinak feltűnt, hogy kutyája megsebesült, nem kezelte az állat sebét, sőt még állatorvoshoz sem vitte el. A kezeletlen seb emiatt csúnyán elfertőződött, de ez nem érdekelte a kutyagazdit.

Kikötötte az erdőbe

Ezek után a férfi a már rossz állapotban lévő kutyáját kivitte a közeli erdőbe, ahol kikötötte egy fához, majd megkérte az egyik vadász ismerősét, hogy lője le az állatot. Azonban ezt a vadász nem vállalta el.

Otthagyta

A vadász visszautasítására a férfinek az volt a reakciója, hogy a kutyát sorsára hagyta az erdőben. A kikötözött, nyüszítő ebre egy falubéli talált rá másnap, aki rögtön el is oldozta az állatot.

Hazakerült

Ezután a kutya haza is került, vissza a tulajdonosához, aki ezúttal azt találta ki, hogy a kerítésénél köti ki az állatot. A szerencsétlen kutyát több napig élelem és víz nélkül hagyta a kerítésnél, és a bejelentés alapján a helyszínre siető, barcsi rendőrök már nem tudták megmenteni az állatot.

Börtönbe küldenék az állatkínzót

Az ügyészség azt indítványozta a Barcsi Járásbíróság felé, hogy amennyiben a büntetett előéletű férfi az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét, akkor őt ítéljék 1 év 7 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra.

Korábban egy férfi lőtt nyakon egy foxit

Mint megírtuk, korábban egy 68 éves férfi miatt indítottak eljárást a rendőrségen, mivel nyakon lőtte a két hónapos foxi kutyáját Tiszapüspökiben. Mivel gyorsan megérkezett a segítség, így a kutyusnak nem esett komolyabb bántódása, a lövés után egy állatorvos látta el a foxi sérülését.

Állatkínzás miatt felelhet

A kutya mentését követően a rendőrök elfogták és előállították a 68 éves tiszapüspöki férfit, a fegyverét vagy annak látszó utánzatát pedig lefoglalták. Gyanúsítotti kihallgatása után a rendőrök állatkínzás vétség elkövetése miatt folytatják le a további eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A kikötözéshez használt zsineg – Forrás: Ügyészség