A rendőrök megalapozott gyanúja szerint a 68 éves férfi egy két hónapos kutyát lőtt nyakon a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszapüspökiben. Bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre értek, a bántalmazott, fűben vonyító kiskutyust pedig állatorvos látta el.

Rálőtt a kutyára

 2021. március 2-án egy kutyatulajdonos tett bejelentést a rendőrségen, miszerint néhány perccel korábban egy helyi lakos légfegyverrel nyakon lőtte a két hónapos foxi kutyáját Tiszapüspökiben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt lőtte meg a kutyust

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ellátták a kutya sérüléseit

A bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek, ahol megállapították, hogy a kutya lőtt sérülést szenvedett a nyakán. A sérült, fűben vonyító ebet állatorvos látta el.

Elfogták a férfit

A kutyamentést követően a rendőrök elfogták és előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra a lövéssel összefüggésbe hozható 68 éves férfit, akit ezután gyanúsítottként hallgattak ki. Ezt követően a nyomozók a fegyvert vagy annak utánzatát lefoglalták.

Lefoglalták a fegyvert

Nyomoznak a rendőrök

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetése miatt folytatja le a további eljárást.

Korábban egy vadőr akart kilőni egy kutyát

Mint megírtuk, 2021. február 23-án, délután tett feljelentést a rendőrségen az a 46 éves medgyespusztai férfi, aki a Nagykónyi-Medgyespuszta mögötti szántóföldön sétáltatta a kutyusát, amikor belekötött egy hivatásos vadász azzal, hogy ha nem mennek el a területéről, akkor lelövi a kutyát.

Halállal fenyegetett

Az ideges vadőr azzal kezdte a fenyegetőzést, hogy ráparancsolt a férfira, kösse ki a kutyáját, majd töltött puskájával a kutyagazdi felé közelített. A vadász egyébként azt hihette, hogy vadat hajtottak, azért zihál a kutya, de ez nem így volt, a kutyagazdi próbálta is neki mondani, hogy ők tényleg csak sétálni indultak. A feldúlt vadőr többször is fenyegetően emelgette a puskáját.

Eljárást indítottak a vadász ellen

A Tamási Rendőrkapitányság rendőrei hamar beazonosították a fegyveres elkövetőt, egy 46 éves iregszemcsei lakost. Az egyenruhások a beszerzett bizonyítékok alapján előállították az egyik vadásztársaságnál hivatásos vadászként dolgozó férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki kényszerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Meglőtt kutya – Forrás: Police.hu