Mint ahogyan arról a KékVillogó is beszámolt töltött puskával a kezében fenyegetett meg egy őrjöngő vadőr egy kutyasétáltató férfit a Tolna megyei Iregszemcse falunál. A brutális szóváltásról videó is készült, most pedig megszólalt a férfi, akinek végig halálfélelme volt, ugyanis azt hitte, hogy az őrjöngő vadőr őt is és a kutyáját is lelövi majd.

Felvétel buktatta le az őrjöngő vadőrt

Mint megírtuk rejtett kamerás felvétellel buktatta le a kutyasétáltató férfi azt a 46 éves puskás vadőrt, aki azt sérelmezte, hogy ott sétáltatta a kutyáját, ahol épp ő is volt. A vadőr még egyszer a levegőbe is lőtt a fegyverével. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem akarta látni a kutyát

Az egész incidens úgy kezdődött, hogy a hivatásos vadász odalépett a kutyasétáltató férfihez, majd ráparancsolt: “Ezt a kutyát kikötözni, és pofa be!” – szólt a vadőr, aki egy töltött puskával közelített a férfi és agár kutyusa felé.

“Dehogy kötöm”

Ezzel a gyors visszaszólással reagált a férfi a vadőr teljesen indokolatlan kérésére, de ez csak felbőszítette a vadőrt, aki elővette a puskáját. Ezt követően azzal fenyegette meg a fegyverével a férfit, hogy vagy kiköti a kutyáját, vagy agyonlövi.

Rossz félreértés?

A vadőr folyamatosan azzal bombázta a férfit, hogy ő tényleg a védett területén akar vadat hajtani, mire a férfi minden egyes alkalommal úgy válaszolt, hogy nem, ő csak a kutyáját sétáltatja. “A kutya csak azért zihál, mert melege van, nem hajtottak semmilyen állatot” – védekezett a férfi.

Kereste a zsákmányt

Miután a férfi elkerülte a közvetlen életveszélyt, távolodni kezdett a vadőrtől, aki még ekkor sem hagyta őt békén, mivel azt kérdezgette tőle, hogy hol van a zsákmány, amit elejtettek a kutyájával. A kutyagazdi próbált védekezni, hogy ő tényleg csak sétáltatás miatt vitte ki a kutyáját, majd szép lassan továbbálltak.

Halállal fenyegetett

Az eseményeket követően a vadőr még egyszer utoljára odakiáltott a halálra rémült férfihoz: “Legközelebb nem úszod meg ennyivel” – fenyegetőzött a felindult vadőr.

Feljelentette

A 46 éves medgyespusztai férfi 2021. február 23-án, a délutáni órákban tett feljelentést a Tamási Rendőrkapitányságon, és elmondta, hogy a Nagykónyi-Medgyespuszta mögötti szántóföldön kutyájával sétált, amikor a másik férfi ordítozni kezdett vele. A megfenyegetett férfi most a Blikknek mondta el, hogy halálfélelme volt, meggyőződése volt, hogy őrjöngő férfi őt is és a kutyáját is le fogja lőni.

Így emlékezett vissza a megfenyegetett férfi

Mindig ugyanazon az útvonalon sétálok az agaraimmal, de eddig soha semmi probléma nem volt. Természetes a szabályoknak megfelelően volt az állaton póráz. Aztán egyszer csak a járműből kipattant egy vadász, és artikulálatlan hangon ordítani kezdett, hogy mit képzelek, a kutyát azonnal kötözzem ki, különben agyonlő. Láttam, hogy ennek a fele sem tréfa, a puskáját csőre töltötte, a feje pedig már lilult a kiabálástól” – idézte fel a sokkoló jeleneteket a lapnak József.

Halálfélelme volt

„Akkor komolyan halálfélelmem volt, rettegtem, hogy agyonlő bennünket. Fogalmam sincs, hogy miért viselkedett így, semmi nem utalt arra, hogy én vadat voltam hajtani. Valami csomagot akart, hogy odaadjak, de nálam semmi az égvilágon nem volt. Én egy egyszerű festő vagyok, aki a szabadidejében szeret a kutyáival foglalkozni és sétálni velük. Miután megmenekültem a halál torkából, a rendőrségre mentem és feljelentést tettem. Plusz a vadásztársaságot is felhívtam, ahol nagyon megértőek voltak és azt mondták, hogy remélik, megkapja a méltó büntetését. Én is ebben bízom” – mondta el a férfi, aki még egy nappal az eset után is nagyon zaklatott volt.

Reagált az őt ért vádakra

A családapa azért is szólalt meg, mert több vád is érte a kommentszekciókban, ezekre szeretett volna a Blikken keresztül reagálni:„Egy jól informált hölgy írta, hogy többször voltam már büntetve. Az igazság az, hogy egyszer voltam börtönben, mert megtaláltak nálam egy pisztolyt a szekrény tetején, ami addig nem volt engedélyköteles, de pont akkor változott a törvény” – mondta el József.

Keresték a vadőrt is

A lap egyébként kereste a videón szereplő vadőrt is, ám nem érték el. Ellenben sikerült beszélniük az egyik közeli vadásztársaság munkatársával, aki név nélkül annyit elárult, hogy elítéli, ahogy a vadásztársa viselkedett, de hozzátette: József múltja sem makulátlan.

Eljárás indult a vadász ellen

A Tamási Rendőrkapitányság munkatársai rövid időn belül azonosították a felvételen szereplő személyt, egy 46 éves iregszemcsei lakost. A rendőrök a beszerzett bizonyítékok alapján előállították az egyik vadásztársaságnál hivatásos vadászként dolgozó férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki kényszerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A videó itt nézhető vissza:

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a videóból