Töltött puskával a kezében fenyegetett meg egy őrjöngő vadőr egy kutyasétáltató férfit a Tolna megyei Iregszemcse falunál. A brutális szóváltásról videó is készült, melyet egy olvasónk küldött el nekünk, a felvételt pedig a cikk végén nézheted meg.

Vadőr fenyegetőzött

Rejtett kamerás felvétellel buktatta le a kutyasétáltató férfi azt a 46 éves puskás vadőrt, aki azt sérelmezte, hogy ott sétáltatta a kutyáját, ahol épp ő is volt. A vadőr még egyszer a levegőbe is lőtt a fegyverével. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt az eset

Nem akarta látni a kutyát

Az egész incidens úgy kezdődött, hogy a hivatásos vadász odalépett a kutyasétáltató férfihez, majd ráparancsolt: “Ezt a kutyát kikötözni, és pofa be!” – szólt a vadőr, aki egy töltött puskával közelített a férfi és agár kutyusa felé.

“Dehogy kötöm”

Ezzel a gyors visszaszólással reagált a férfi a vadőr teljesen indokolatlan kérésére, de ez csak felbőszítette a vadőrt, aki elővette a puskáját. Ezt követően azzal fenyegette meg a fegyverével a férfit, hogy vagy kiköti a kutyáját, vagy agyonlövi.

Rossz félreértés?

A vadőr folyamatosan azzal bombázta a férfit, hogy ő tényleg a védett területén akar vadat hajtani, mire a férfi minden egyes alkalommal úgy válaszolt, hogy nem, ő csak a kutyáját sétáltatja. “A kutya csak azért zihál, mert melege van, nem hajtottak semmilyen állatot” – védekezett a férfi.

Ezzel a puskával hadonászott a férfi

Kereste a zsákmányt

Miután a férfi elkerülte a közvetlen életveszélyt, távolodni kezdett a vadőrtől, aki még ekkor sem hagyta őt békén, mivel azt kérdezgette tőle, hogy hol van a zsákmány, amit elejtettek a kutyájával. A kutyagazdi próbált védekezni, hogy ő tényleg csak sétáltatás miatt vitte ki a kutyáját, majd szép lassan továbbálltak.

Halállal fenyegetett

Az eseményeket követően a vadőr még egyszer utoljára odakiáltott a halálra rémült férfihoz: “Legközelebb nem úszod meg ennyivel” – fenyegetőzött a felindult vadőr.

Feljelentette

A 46 éves medgyespusztai férfi 2021. február 23-án, a délutáni órákban tett feljelentést a Tamási Rendőrkapitányságon, és elmondta, hogy a Nagykónyi-Medgyespuszta mögötti szántóföldön kutyájával sétált, amikor a másik férfi ordítozni kezdett vele.

Vizsgálják az ügyet

A tamási rendőrök gyorsan beazonosították a 46 éves iregszemcsei férfit, aki az egyik vadásztársaságnál dolgozott hivatásos vadászként. Gyanúsítottként hallgatták ki kényszerítés bűntette miatt, majd a nála tartott kutatás során lefoglaltak egy golyós- és egy sörétes lőfegyvert, illetve a hozzájuk tartozó lőszereket, melyeket a hivatásos vadász igazolvánnyal rendelkező férfi engedéllyel tartott. Az egyenruhások ezenfelül bevonták a vadász fegyvertartási engedélyét is.

Mutatjuk a félelmetes fenyegetést

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a videóból