Lopás és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt kell felelnie a bíróságon annak a 48 éves férfinak, akit korábban 14 év börtönre ítéltek, miután fegyverrel kirabolt a bűntársával egy benzinkutat, egy postát és egy pénzintézetet. A férfi 2018-ban szabadulhatott a börtönből, majd fuvarozóként kezdett dolgozni, és amikor már mindenki azt hitte, jó útra tért, szabálytalanságokat találtak a vállalkozásában.

Újra bíróság elé került

Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta a 24.hu megkeresésére, hogy kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Hatvani Járási Ügyészség a 48 éves G. Istvánnal szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hatvanon emeltek vádat

Ismét börtönbe kerülhet

“Három év fegyházat, három év közügyektől eltiltást, és öt év vezetéstől eltiltást kért az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott fenntartja a beismerő vallomását az előkészítő ülésen, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is” – mondta a szóvivő, aki azt is hozzátette, hogy a férfi beismerte a bűnösségét az eddigi eljárás során.

Bankrablóból fuvarozó

Az ügyészségi vádirat szerint G. Istvánt azért küldték börtönbe 2004-ben, mert felfegyverkezve, a társa segítségével kiraboltak egy benzinkutat, egy postát és egy pénzintézetet is. Az aljas indokból elkövetett életellenes bűncselekmény miatt elítélt férfi 2018-ban szabadulhatott a rácsok mögül, és nem sokkal ezután polgári szakmát választott, és beállt fuvarozónak.

Vállalkozást alapított

Miután a férfi kiszabadult a börtönből, bérbe vett egy kisteherautót, amivel fuvarozási munkákat vállalt. Ugyanakkor G. István nem teljesen tisztán végezte a munkát, mivel úgy próbálta meg csökkenteni vállalkozásának költségeit, hogy a szükséges tankolások után fizetés nélkül hajtott el a benzinkútról.

Leszerelte a rendszámtáblát

Azért, hogy a járműve alapján ne tudják beazonosítani, még a lopássorozat előtt Mogyoródon titokban leszerelte egy parkoló teherautó rendszámát, majd azt felerősítette a furgonjára. Ezzel az új rendszámmal 2019 februárjában az M3-as autópálya egy Gödöllőhöz közeli benzinkútján kétszer is megtankolta az autóját anélkül, hogy fizetett volna.

Új rendszámtáblát szerzett

Egy hónappal később, márciusban Lőrinciben szerelte le egy ott parkoló autó rendszámtábláját, majd azt kezdte el használni az üzemanyag lopások során.

Újabb tankolások következtek

A vádirat szerint az új rendszámtáblával legalább kétszer tankolt a férfi fizetés nélkül az autópálya mellett. A lopást egy másik, de ugyanaz a cég által üzemeltetett kúton végezte, a bűncselekményével pedig több mint 100.000 forintos kárt okozott az érintett cégnek.

Visszakerülhet a börtönbe

A Hatvani Járási Ügyészség a vádiratában indítványozta a különös és többszörös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben, hogy a bíróság ítélje őt 3 év fegyházbüntetésre, egyben állapítsa meg, hogy a büntetésből a későbbiekben nem bocsájtható feltételes szabadságra. Ezenfelül indítványozták, a férfi eltiltását mind a közúti járművezetéstől, mind a közügyek gyakorlásától. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke