Már közel 9 millió forint gyűlt össze annak az árván maradt kislánynak, akinek szülei egy nap különbséggel koronavírusban hunytak el. A 6 éves Borostyánt most nagyszülei nevelik. A gyűjtésben több ismert ember is segített.

Koronavírusban meghalt a házaspár

Ahogyan arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, egy hat éves kislány maradt árván, miután februárban egy fiatal házaspár meghalt koronavírusban. A férj 45 éves volt, a feleség 36.  Az esetről a férj unokatestvére írt a tragédia után Facebookon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Borzalmas tragédia

“Bele kell ordítanom az éterbe azt a dolgot, amit a tegnapi nap tapasztalt meg a családom és tapasztaltam meg én is” – írta Szilárd, az apuka unokatestvére közösségi oldalán.

A nagyszülőket is megfertőzték

A férfi azt írta, hogy szeretett unokatestvére február 1-jén meglátogatta a szüleit, hiszen még nem tudta, hogy a kórokozót elkapta. Amikor kiderült, hogy megbetegedett, ők is karanténba kerültek. A férfit február 7-én légzési nehézségek miatt be kellett vinni a kórházba, négy nappal később a feleségét is. Szombat hajnalban pedig Zoltán édesapja is bekerült a kórházba.

Nemrég költöztek új házba

Először a családapa, majd másnap a felesége is halt meg. A család nemrég költözött be az új otthonában. A kislánynak is kényelmes szobát rendeztek be, és már azon gondolkodtak, hogy hol is kezdje az első osztályt. Tervezték a jövőt, de az élet, pontosabban a koronavírus közbeszólt.

Nagyszülei nevelik a kislányt

A kislány anyai nagyszülei nevelik, akik hálásak minden eddigi segítségért. A Baptista Szeretetszolgálatot a család és a barátok keresték meg azzal a kéréssel, hogy nyújtson szervezeti hátteret az adományok fogadásához.

Ismert emberek segítették a gyűjtést

A 6 éves kislány javára indított gyűjtés mellé állt Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere, Vujity Tvrtko televíziós újságíró és Dobrády Ákos, a TNT egykori frontembere, a Road és Hooligans zenekar.

Családapaként érzékenyebb lett

 „Mióta családapa lettem, még érzékenyebb vagyok arra, ha gyerekek kerülnek nehéz helyzetbe. Egyedi és megindító tragédia, ami Borostyánnal történt, s ez cselekvésre sarkallt. Örömteli, hogy barátaimmal és zenésztársaimmal felhívhattuk a figyelmet erre a történetre, és számomra is megerősítő megtapasztalni, hogy ebben a mostani nehéz helyzetben is ilyen önzetlenül tudtak segíteni a magyar emberek.” – mondta Mező Misi.

Közel 9 millió forint gyűlt össze

Március 17-ig összesen 8.826.564 Ft érkezett be a Baptista Szeretetszolgálat számlaszámaira, amit az árván maradt kislány családja teljes egészében megkap. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így tudsz segíteni

Aki segíteni szeretne Borostyánnak, itt teheti meg:

  • UniCredit – 10918001-55555555-55555555
  • OTP Bank – 11736082-20054403-00000000
  • Közlemény: Borostyán
  • Online adományozás ITT lehetséges.

Kiemelt kép: Mező Misi – Forrás: Facebook