Tíz év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség azzal a férfival szemben, aki a börtönből telefonon fenyegette meg a sértetteket azzal, hogy végrehajtás folyik ellenük, és ha nem fizetnek, azonnal lefoglalják az ingóságaikat.

Mobiltelefonhoz jutott

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a jelenleg is rablás miatt fegyházbüntetésre ítélt vádlott 2017-2018. években egy budapesti börtönben töltötte a büntetését. Ismeretlen módon megszerzett több mobiltelefont is, melyek segítségével különböző személyeket hívott fel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bírósági végrehajtónak adta ki magát

Magát bírósági végrehajtónak adta ki, és álnéven mutatkozott be a telefonba, majd megfenyegette a sértetteket azzal, hogy rendőrségi támogatással ingófoglalás lesz a lakásukban abban az esetben, ha egy órán belül átutalással nem fizetik ki a tartozásukat, áll az ügyészség közleményében.

Véletlenszerűen választotta ki áldozatait

A férfi az áldozatait a rabtársaitól kapott adatok alapján, illetve véletlenszerűen választotta ki. A sértetteknek a valóságban nem volt olyan tartozásuk, amit a vádlott állított. FRISS! Kegyetlen brutalitás: lisztes zsákokba csomagolva szállított több kölyökkutyát és egy kecskét ez a férfi, az állatok kis híján elpusztultak – videó

Fenyegette őket

Többször közölte a vádlott a sértettekkel azt is, hogy a végrehajtók nemcsak rendőri segítséget vesznek igénybe, hanem lakatost is visznek magukkal, aki akkor is kinyitja a sértett lakását, ha nem tartózkodnak otthon. Azt is kilátásba helyezte több esetben, hogy a rendőrök elő fogják állítani a sértettet. Előfordult, hogy a sértettek kételkedtek abban, hogy a vádlott valóban bírósági végrehajtó, mire megfenyegette őket, hogy becsületsértés miatt feljelentést fog tenni ellenük.

Többen utaltak is neki

A vádlott fenyegetései komoly félelmet keltettek az áldozatokban, akik közül 19-en összesen közel 2 millió forintot utaltak át a vádlott által megjelölt bankszámlákra. EZ IS ÉRDEKELHET: “Azt gondolom, hogy egy szülőnek ez a legnagyobb rémálma” – a Duna partján találták meg az eltűnt Raul holttestét, édesapja több héten át kerestette fiát

Van, akinek nem tudott túljárni az eszén

30 sértettet viszont nem sikerült a vádlottnak átvernie, ők ugyanis a telefonbeszélgetést megszakították, pénzt pedig nem fizettek senkinek.

Nem a saját bankszámlájára kérte a pénzt

Az átutalásokat a vádlott nem a saját bankszámlájára kérte, hanem ismerőseit vonta be, akik a bankszámláik számát közölték a vádlottal, illetve az arra érkező összegeket felvették és átadták neki. A vádlott társai ezen magatartásukkal az ügyészség szerint pénzmosást követtek el, amiért velük szemben is vádemelés történt.

Zsarolás

A Nyíregyházi Járási Ügyészség hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntette és üzletszerű csalás vétsége miatt emelt vádat a többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben, aki egyébként jelenleg is jogerős büntetését tölti.

Ez várhat rá

Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és nem kéri a tárgyalás megtartását, az ügyészség szerint 10 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra és 4 millió forint pénzbüntetésre kellene ítélni. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik