Szemeteszsákban dobtak ki a turistaút mellé két féléves kölyökkutyát Tatabányán, mindkettő elpusztult, próbáltak kijutni a zsákból, de nem tudtak, valószínűleg megfulladtak.

Egy nő talált rájuk

A keverék kutyák holttestét egy nő találta meg kutyasétáltatás közben, a borzalmas látvány nagyon megviselte. Ha megtalálják a kegyetlen állatkínzót, akár több évre börtönbe kerülhet.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tatabányán az út szélén hevertek a tetemek

A kölyökkutyák holtteste egy forgalmas út szélén hevert Tatabányán. Az állatok még életben voltak, amikor egy bekötözött szemeteszsákban kidobták őket. Az egyik állatnak még a fél szeme is kiesett, számoltak be róla a Tények riportjában, ahol azt is közölték, hogy a képek annyira megrázóak, hogy inkább kitakarták őket.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megpróbáltak kiszabadulni

A tetemeket egy nő vette észre kutyasétáltatás közben, aki a Tényeknek azt mondta nagyon megviselte az eset. A riportból az is kiderül, hogy a két keverék kutyus valószínűleg megpróbált kiszabadulni a zsákból, de végül sajnos megfulladtak. EZ IS ÉRDEKELHET: “Elfelejtkeztem róluk” – Hagyta éhen halni kutyáit egy hajdúdorogi asszony

Éppen a fogváltáson estek túl, amikor a szörnyűség történt

Az állatvédők homokot is találtak a szájpadlásukon. Schermann Roland a Szurkolók az Állatokért! Alapítvány kurátora elmondta, hogy a kiskutyák éppen túlestek a fogváltáson mikor a szörnyűség történt velük. A zsákok, amelyekben a kutyákat kidobták gyorskötözővel voltak bekötve. A zsákokon látszott, hogy a kutyák küzdöttek, mert tépésnyomok voltak rajtuk.

Nem volt bennük chip

A tetemek már legalább egy hete ott lehetettek az út szélén, a kutyákban pedig chip nem volt, így azt egyelőre nem tudni, ki a felelős a halálukért.

A Tények felkavaró riportja itt nézhető vissza:

Akár három év börtönt is kaphatna az elkövető

Az elkövető több év börtönt is kaphatna, azonban kicsi az esély arra, hogy előkerül. Az ügyvéd azt mondja ebben az esetben egyértelműen megállapítható az állatkínzás, melynek büntetési tétele akár három év szabadságvesztés is lehet.

Néhány napja egy két hónapos foxi kutyát lőttek nyakon

Itt a KékVillogó portálon is beszámoltunk róla, hogy 2021. március 2-án egy kutyatulajdonos tett bejelentést a rendőrségen, miszerint néhány perccel korábban egy helyi lakos légfegyverrel nyakon lőtte a két hónapos foxi kutyáját Tiszapüspökiben. 

Ellátták a kutya sérüléseit

A bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre érkeztek, ahol megállapították, hogy a kutya lőtt sérülést szenvedett a nyakán. A sérült, fűben vonyító ebet állatorvos látta el.

Elfogták a férfit

A kutyamentést követően a rendőrök elfogták és előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra a lövéssel összefüggésbe hozható 68 éves férfit, akit ezután gyanúsítottként hallgattak ki. Ezt követően a nyomozók a fegyvert vagy annak utánzatát lefoglalták.

Nyomoznak a rendőrök

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetése miatt folytatja le a további eljárást.

Korábban egy vadőr akart kilőni egy kutyát

Mint megírtuk, 2021. február 23-án, délután tett feljelentést a rendőrségen az a 46 éves medgyespusztai férfi, aki a Nagykónyi-Medgyespuszta mögötti szántóföldön sétáltatta a kutyusát, amikor belekötött egy hivatásos vadász azzal, hogy ha nem mennek el a területéről, akkor lelövi a kutyát.

Halállal fenyegetett

Az ideges vadőr azzal kezdte a fenyegetőzést, hogy ráparancsolt a férfira, kösse ki a kutyáját, majd töltött puskájával a kutyagazdi felé közelített. A vadász egyébként azt hihette, hogy vadat hajtottak, azért zihál a kutya, de ez nem így volt, a kutyagazdi próbálta is neki mondani, hogy ők tényleg csak sétálni indultak. A feldúlt vadőr többször is fenyegetően emelgette a puskáját.

Eljárást indítottak a vadász ellen

A Tamási Rendőrkapitányság rendőrei hamar beazonosították a fegyveres elkövetőt, egy 46 éves iregszemcsei lakost. Az egyenruhások a beszerzett bizonyítékok alapján előállították az egyik vadásztársaságnál hivatásos vadászként dolgozó férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki kényszerítés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Tények riport videorészlet TV2