Az egyik budapesti okmányirodában évekkel ezelőtt nagyüzemben állítottak ki hamis útleveleket. Most egyre többen buknak le ezekkel a magyar papírokkal a világban. Legutóbb Lengyelországban kaptak el egy ukrán férfit kamu magyar útlevéllel, most szállították Varsóból Budapestre.

Lengyelországban bukott le

Lekapcsoltak a lengyel hatóságok egy ukrán férfit, hamis magyar útlevéllel. A férfit most szállították Budapestre, a rendőrség munkatársai a ferihegyi repülőtéren a lengyel rendőröktől vették át a férfit. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Az okmányirodában kaptas a hamis útlevelet

A gyanú szerint az ukrán állampolgár egy okmányirodai ügyintéző segítségével jutott valótlan adatokkal kitöltött magyar útlevélhez.

Nagyüzemben gyártották a hamis papírokat

Hat éve göngyölítették fel a budapesti nyomozók három okmányirodai ügyintéző ügyét, akiket hivatali vesztegetéssel gyanúsítottak.

Más emberek adatait használták fel

Akkor az egyik budapesti okmányirodában dolgozó ügyintézők segítségével több külföldi kapott magyar útlevelet, melyet korábban magyar állampolgárrá honosított személyek adatait felhasználva állított ki a magyar hatóság.

Személyiségtolvaj

Most újabb feltételezett személyiségtolvaj került rendőrkézre, amikor február 2-án a lengyel hatóságok elfogtak​ egy magyar állampolgár személyes adataival visszaélő ukrán férfit.

Ferihegyre hozták Lengyelországból

A Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai a férfi hazaszállítását követően március 11-én a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átadták a budapesti nyomozóknak.

Mindent beismert az ukrán férfi

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályon a 36 éves ukrán férfit közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, ennek során beismerő vallomást tett, ezt követően őrizetbe vették.

Egy svéd férfit is letartóztattak

Az eljárás során egy magyar állampolgár személyes adataival, útlevelével visszaélő svéd állampolgárt is letartóztattak, őt még január 31-én a német hatóságok fogták el. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt a videó a férfi Budapestre érkezéséről

Kiemelt kép: A lengyel férfi átvétele Ferihegyen – Fotó: rendőrség