Volt, ahol sikerrel járt a hamis bankjegyek forgalomba hozásával, ám a cikkünk végén látható videóból kiderül, hogy volt olyan eladó, aki rájött, hogy valami nem stimmel a címlettel.

Vádat emeltek egy nő ellen

A Fővárosi Főügyészség egy 40 éves nővel szemben emelt vádat. A gyanú szerint egy pénzhamisító bűnbandának dolgozott, és aktívan részt vett a hamis húszezres címletű bankjegyek forgalomba hozatalában. Már korábban is volt dolga bűntársaival a főügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így dolgoztak a hamisítók

Az eset előzményeihez 2019-ig kell visszamennünk az időben. Ekkor egy 39 valamint egy 49 esztendős férfi informatikai és más eszközök használatával, vegyi módszerrel 500 forintos bankjegyekből készítettek hamisított húszezreseket. Legalább 500 darab hamis húszezres készült ezzel a módszerrel. A hamisítványok olyan minőségűek voltak, hogy alkalmasak voltak mások megtévesztésére.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez volt a módszer

A hamisított pénzek forgalomba hozásában a mostani ügy vádlottja, a 40 éves nő is részt vett. 2019. februárja és áprilisa között az akkori élettársával együtt alsó hangon 46-szor próbált meg fizetni hamis húszezressel. Kisebb értékű vásárlásoknál használták fizetőeszközként az illegálisan készített bankjegyeket.

Számos helyen megfordultak

A hamis húszezreseket Budapesten és Pest megyei településeken egyaránt használták. Megkíséreltek fizetni vele dohányboltban, gyorsétteremben, drogériában, gyógyszertárban, cukrászdában, zöldségesnél és virágboltban is. A visszajárón osztoztak a bűntársakkal.

Ez volt a “tisztára mosott” pénz sorsa

Miután a visszajáró alkalmával már valódi bankjegyeket kaptak, azon a pénzhamisító bűnbanda osztozott. A megállapodás szerint bankjegyenként 12.000 forintot adtak át a bűntársnak, aki előállította a hamis címleteket. A fennmaradó részt megtarthatta az, aki forgalomba tudta hozni.

Ennyi volt a hasznuk

A megvásárolt termékek értékét is beleszámítva több százezer forintot sikerült így nyernie a pénzhamisítóknak. Az ügyészség honlapján megjelenő információk szerint legalább 300 ezer forint volt a hasznuk.

Ezek is érdekelhetnek!

Ez lehet az ítélet

A 40 éves nőt folytatólagosan és bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítással vádolják. Végrehajtandó börtönbüntetésre ítélhetik, emellett pénzbüntetésre és vagyonelkobzásra is számíthat.

Ez vár a többiekre

A vádiratban szereplő 27 éves férfi, aki 2019 márciusában egy hamis húszezressel fizetett volna egy dohányboltban, de lebukott. Az eset pénzhamisítás bűntettének kísérletének minősül, amiért felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélhetik. Az ügyhöz kapcsolódóan 10 bűntárssal szemben már korábban vádat emeltek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felvétel is készült arról, ahogyan a hamis pénzzel fizet a nő három különböző helyszínen

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív