Mint ahogy arról mi is beszámoltunk korábban, októberben balhé volt az 1. kerületi középiskolában. Egy késsel támadt osztálytársára egy 18 éves fiú, a sérültet kórházba vitték. A támadót elmegyógyintézetbe vitték, az áldozatot egy hétig ápolták kórházban.

Bocsánatot akar kérni a támadó

Megbánta tettét és amint lehetősége lesz rá, bocsánatot kér áldozatától az a gimnazista, aki pár hete, órai szünetben egy késsel nyakon szúrta osztálytársát – tudta meg a Blikk. S. Samu a csodával határos módon túlélte társa ámokfutását. A 18 éves támadó, Bertold jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben várja sorsa alakulását – írja a lap. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lehet, hogy börtönbe kerül

– Nagyon sok függ attól, hogy a kirendelt elmeszakértő védencem állapotával kapcsolatban milyen megállapításra jut. Leginkább ez dönti el, hogy börtön vagy gyógykezelés vár rá – mondta el a Blikknek dr. Zamecsnik Tamás ügyvéd.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Támogatják a szülei

A lap információi szerint Bertold a helyzethez képest jól viseli a bezártságot, az IMEI-ben mintabetegnek számít. Szülei szörnyű tette után sem fordultak el tőle, mindenben támogatják. „Bertold családja teljesen rendezett, őket is nagyon meglepte fiúk váratlan viselkedése. Pontosan tudják, hogy amit tett, az megbocsájthatatlan bűn, ettől azonban még nem engedik el a kezét” – árulta el a család egyik ismerőse.

Ijesztő volt a támadó viselkedése

A Blikk úgy tudja, hogy Bertold viselkedése a támadás előtti időszakban a szokásosnál is ijesztőbb volt és ezt a diákok a tanáraiknak is jelezték. Állítólag azt kiabálta, hogy valakit meg fog ölni. Az osztályfőnök beszélt is a diákokkal, hogy Bertolddal kapcsolatban ne viselkedjenek félreérhetően. A láthatóan valami pszichés zavarral küzdő fiú például mindig azt hitte, hogy rajta nevetnek a többiek. Még akkor is ezt gondolta, amikor egészen máson kacarásztak a társai.

Beteg lehet a támadó

A Ripost-nak nyilatkozott az egyik ott tanuló diák, azt mondta, hogy a 11. osztályos támadó Tourette-szindrómában szenved és sokszor észre lehetett venni rajta, hogy nem tudja kontrollálni a dolgokat, és állítólag hangokat is hallott.

Nem volt előjele a támadásnak, minden hirtelen történt

Mi is megírtuk korábban, hogy az áldozat, S. Samu a barátnője mellett ült, telefonon filmet néztek, amikor a támadó odalépett és nyakon szúrta a fiút. A történteket követően több tanteremben is bezárkóztak, miután megtudták, mi történt és a késes fiatal a folyosókon sétál – írja a Blikk. Végül a kiérkező rendőrök kapták el a diákot.

Otthon van a megtámadott diák

Jobban van, és az otthonában lábadozik az a tinédzser, akit az egyik osztálytársa késelt meg a múlt héten a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban egy óraközi szünetben – írja a Bors. Az első hírek arról szóltak, hogy a középiskolai késelés áldozatát, Samut életveszélyes nyaki sérülésekkel szállították kórházba, de bizonyos, hogy a gyors orvosi beavatkozás segített a kamaszon. 

 Elmegyógyintézbe helyezte a bíróság

A pszichés gondokkal küzdő fiú tünetei az utóbbi időben súlyosabbak voltak. A tanárok szóltak az osztályfőnöknek, hogy romlik Bertold állapota. A fiút az IMEI-ben van és a nyomozási bíró a napokban újabb egy hónappal meghosszabbította Bertolddal szemben a legszigorúbb kényszerintézkedést.

Mélyen érintett mindenkit az eset az iskolában

Az iskola igazgatója, Plánk Tibor elmondta, hogy mélyen érintette az eset a diákokat, a tanárokat és az iskola minden dolgozóját. Azt állította, hogy nem volt a történteknek előzménye. A tanulókkal iskolapszichológus foglalkozik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ebben az intézményben történt a támadás – Forrás: Google Street View