Egy kétségbeesett ukrán nő keresett segítséget cicáival Budapesten november elején. Az asszony Odesszából menekült, majd szerencséjére rátalált Fedák Andrásra, a kárpátaljai, ukránul is beszélő rendőrre.

Tíz macskával vágott neki a hosszú útnak

Az ukrán asszony egészen Odesszától menekült Budapestig. A nő egy Ladával és tíz macskával vágott neki a hajmeresztő útnak, Budapestre érve azonban nem tudta, hova forduljon és vélhetően már a kétségbeesés határán állhatott – írja a Bors. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hajnalban állt meg a Lada a rendőrkapitányság előtt

A nő autójával teljesen véletlenül kanyarodott pont a Stefánia úti rendőrkapitányság elé, ahol Fedák András törzsőrmesterrel találta szemben magát. „Megcsináltam a napi feladatot hajnali kettőre, aztán kimentem területet ellenőrizni. Ahogy kijöttem a kapitányság ajtaján, egyből láttam, hogy éppen megállt egy Lada” – mondta a lapnak a rendőr.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az akcentusa „buktatta le”

A nő először angolul próbált beszélni a rendőrhöz, aki azonban azonnal felismerte az akcentusát. „Egyből felismertem az akcentust, amikor pedig megnéztem a rendszámot, rögtön ukránra váltottam” – mesélte mosolyogva András.

Véletlen egybeesésnek köszönheti a segítséget a nő

Az asszony arca anyanyelve hallatán azonnal felderült és nagyon csodálkozott is, azt is elmondta, hogy véletlen állt meg ott.
– Mondtam is neki, hogy jó eséllyel talán az egyetlen szolgálatban lévő, ukránul is beszélő rendőrt találta meg.

Kimerült volt az asszony

Szegény hölgy már nagyon fáradt volt, egyedül vezette végig az utat, csekély pihenőkkel, így nagyon fáradt volt, emellett alig evett-ivott, a GPS-e pedig Magyarországon nem működött – sorolta a rendőr.

A rendőr azonnal szállást keresett a hölgynek

– Többször is tolmácsoltam a BOK csarnokban, így szerencsére azt is pontosan tudtam, hogy szállásügyben mit és hol kell intézni. Először ugyan úgy volt, hogy a cicákat nem viheti magával, azonban ez is elrendeződött: amikor odaértünk a szállóhoz, én tolmácsoltam, a Migration Aid emberei segítettek, és azt is engedték, hogy a cicákat is bevigye – mesélte. Elmondta, hogy az asszony ekkor nyugodott meg végleg.

Boldog volt, amikor megtudta, hogy a cicái is vele maradhatnak

Akkor volt igazán boldog, amikor megtudta, hogy a cicák is bemehetnek vele, azzal a feltétellel, hogy kitakarít, mielőtt elmegy. De erre nem is volt szükség, magától felajánlotta – mesélte a rendőr a lapnak.

Mindent megtett azért, hogy az állatok kényelmesen utazzanak

 A kocsi is gyönyörűen ki volt takarítva és bugyolálva, a vezető és a hátsó ülések között háló feszült, a hátsó részen pedig a cicáknak légterelő és tiszta macskaalom volt, emellett tele volt az autó macska étellel és a nekik való holmikkal. Mindent megtett, hogy az állatainak kényelmes legyen ez a hosszú út. Még a szálló ételét sem fogadta el, mondta, hogy hozott magával a cicáknak – tette hozzá.

Pokrócok, párnák között utaztak a cicák

Forrás: BRFK

Megölelte a rendőrt

A nő, miután biztonságba került kedvenceivel megölelte a rendőrt, és a számát is elkérte, hogy megköszönhesse neki a gondoskodást. Fedák András azt is elmondta a Borsnak, hogy mindig örömmel segít és ez boldoggá teszi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Fedák András – Forrás: BRFK