Egy sérült fiatalt vittek kórházba hétfő délelőtt, miután az 1. kerület egyik középiskolájában késsel támadt rá egyik osztálytársa.

Megszúrta iskolatársát

Budapest 1. kerületének egyik középiskolájában késsel szúrt meg egy 18 éves fiú egy másikat hétfő délelőtt. A sérültet a mentők kórházba vitték, a késelőt a helyszínen elfogták. – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

Kihallgatják az elkövetőt

A rendőrség közleménye szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást, a feltételezett elkövető elszámoltatása folyamatban van. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Késelés Józsefvárosban

A Fővárosi Főügyészség a napokban emelt vádat emelt két 14 éves fiatallal szemben, akik tavaly májusban összebalhéztak egy korábbi nézeteltérés miatt a Józsefvárosban, majd a vita hevében az egyik fiú megütötte a másikat, aki válaszul egy zsebkéssel életveszélyesen megsebesítette őt.

Iskola előtt találkoztak

A két fiú az egyik májusi estére találkozót beszélt meg egymással, hogy rendezzék a nézeteltérésüket. A kamaszok egy iskola előtt találkoztak, és szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a később megkéselt fiú verekedni hívta társát, majd odalépett hozzá és ököllel arcon ütötte az épület előtti korláton ülő másik fiatalt.

Hanyatt esett

A 14 éves fiú az ütés hatására a korláton átbillenve hanyatt esett, és eközben kiesett a zsebéből a kése. A vádlott ezután felállt, felvette a földről a zsebkést, a pengéjét kicsapta, majd a késsel a kezében az őt megütő, azonban ekkor már menekülni próbáló riválisa után szaladt, majd amikor utolérte, ellökte őt, amitől hanyatt esett.

Megszúrta a földön fekvőt

A késsel támadó fiú ekkor egy határozott mozdulattal megszúrta a földön fekvő másik fiatalt, aki ennek következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

Mentőt hívtak

A támadást követően a fiú még tovább hadonászott a késsel, majd elhagyta a helyszínt és felszólította a társaságában lévő 14 éves lányt, hogy menjen vele ő is. A helyszínen maradt többi fiatal mentőt hívott a megkéselt fiúhoz.

A lányt eldugta a kést

A késelő ezután egy zuglói játszótéren átadta a támadáskor használt kést a barátnőjének, aki egy 8. kerületi társasház egyik ablakfordulójában elrejtette.

Börtönt kért rá az ügyészség

Az ügyészség fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést kért a késelőre életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, míg a garázdasággal vádolt áldozatára közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozott. A kést elrejtő lányra próbára bocsátást kértek pártfogói felügyelettel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció