Fogva tartották több mint egy hónapig és gyógyszereit is megtagadták, emiatt indított pert Kozso az Egyesült Államok kormánya által megbízott biztonsági cég ellen. Az énekes 39 napot töltött egy floridai börtönben.

Több mint egy hónapig tartották fogva

Ahogy azt mi is megírtuk korábban, Kozsó 39 napot ült a börtönben. Az énekes miután belépett az országba azt látták, hogy valami nem stimmel a zöld kártyájával, ezért 39 napon át tartották fogva egy floridai börtönben. „Először ráadásul azt sem tudták eldönteni, hogy hová kerüljek, így tévedésből a kemény bűnözök közé tettek, és csak később vittek fel egy emelettel feljebb.” – nyilatkozta a szabadulása után.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egyezséget kötöttek

Ejtette a pert az Egyesült Államok kormánya által megbízott biztonsági cég ellen Kozso – írja Világgazdaság.hu. A magyar énekes még 2019-ben került előzetes letartóztatásba Florida államban illegális bevándorlás miatt, annak ellenére, hogy érvényes beutazási engedélye és megfelelő papírjai voltak. A jelek szerint Kozso és az általa perelt szervezet peren kívüli egyezséget kötött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

2021-ben perelt az énekes

Az Új-Mexikó állambeli Akal Securityt – amely szerződéses partnerként biztosította a floridai beléptetési központ biztonságát – azért perelte be az énekes még 2021. decemberében, mert elmondása szerint a 39 napig tartó fogva tartása alatt nem kapott megfelelő orvosi ellátást, holott többször is jelezte a hatóságoknak, hogy egészségügyi problémákkal küzd – írja a lap.

Nem kapta meg a gyógyszereit sem

Kozso allítása szerint a gyógyszerek – amelyeket korábbi agyvérzése miatt kellett szednie – hiánya miatt sokat romlott az állapota az alatt az egy hónap alatt. A cég múlt hónapban megpróbálta megszüntetni az ügyet a floridai bíróságon, de ennek nem lett eredménye, helyette váratlanul egyezség született. 

Rendezték már a vitás kérdéseket

Most a hivatalos bírósági beadvány szerint „a felek minden vitás kérdést rendeztek, és ezzel az ügyet befejezettnek tekintik”. Kocsor Zsolt eredetileg az Egyesült Államok kormányát és a bevándorlási hivatalt is perelte volna, de ezeket a beadványokat a bíróság elutasította. Annak azonban helyt adtak, hogy magát a biztonsági szolgálatot perelhesse. 

Nem tudni, hogy mi áll az egyezségben

A cég minden vádpontot tagadott, és közölte az eljárás során, hogy a magyar énekes egyetlen olyan állítást sem fogalmazott meg, amelyben az Akal biztonsági őrei lettek volna a felelősek az orvosi ellátás és a gyógyszereinek megtagadása ügyében – írja a portál.  Ennek ellenére most mégis megegyeztek Kozsoval.  Az a beadványból nem derült ki, hogy pontosan mit takar az egyezség, de mindkét fél jogi képviselője elfogadta. 

Két milliót kellett fizetnie

Legutóbb tavasszal írtunk Kozsoról, hogy 2 millió forintot kell fizetnie, miután a bíróság jogerősen elítélte áramlopás miatt. Az énekes ügye évek óta húzódik. 2020-ban állt bíróság elé a zenész egykori teázójának üzletvezetője, aki részletesen elmondta, hogy milyen módszerrel jutott Kozso illegálisan elektromos áramhoz.

Nem jelent meg a bíróságon

Hiába kért három nap várakozási időt a fellebbezésre Kozsó, azaz Kocsor Zsolt ügyvédje, végül sem az előadó, sem jogi képviselője nem jelenet meg a bíróságon, így az énekesről kimondták, hogy bűnös.

1,7 milliós kár

A vádirat tanúsága szerint 2013 nyarától a Zöld Teknős Barlangja nevű teaházban megbízásból ismeretlen személy átalakította a villany fogyasztási mérőóráját, amivel így több mint 1 millió 700 ezer forint kárt okozott, a részletekről korábban itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk. 

Pár ezer forint volt a villanyszámla

Az egykori üzletvezetőnek az lett gyanús, hogy a háromszintes teázóban lévő sok elektromos berendezés ellenére néhány ezer forintos villanyszámlák érkeznek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Kozsó/Kékvillogó-illusztrációs grafika