A Fonyódi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki azért támadt a gépjárművek regisztrációját végző személyekre

Ezért kattant el

Tettét azért követte el, mert nem engedték, hogy a versenyszabályoknak nem megfelelő autójával vegyen részt a fesztiválon.

FRISS: Alkohol és az autóvezetés: Tényleg lazítanának a szabályokon?

Fonyódon történt az eset

A 2020 júniusában egy Somogy megyei község külterületén több ezer ember részvételével megtartott terepjáró fesztiválon gépjárművel csak azok vehettek részt, akiknek az autója megfelelt a szervezők által támasztott követelményeknek, így például rendelkeztek biztonsági övvel.

EZ IS ÉRDEKELHET: Fejbe lőtte magát egy 20 éves férfi az egyik budapesti lőtéren

Ittasan érkezett

A rendezvényre ittas állapotban érkező 54 éves férfit – akinek az autójában nem volt biztonsági öv – a gépátvételi pontnál tájékoztatták arról, hogy az előírásoknak nem megfelelő autójával nem mehet be a fesztiválra, ezért rendkívül dühös lett, és a gépjárművek regisztrációját végző személyeket először szidalmazta, majd meglökte.

EZ PÖRÖG MOST: Rendőröket hívtak a TV2 műsorvezetőjére, Ördög Nórára és férjére a Balatonnál

Nem lehetett jobb belátásra bírni

Az indulatos férfit az ismerősei, és a helyszínre érkező rendőrök sem tudták jobb belátásra bírni, majd – mivel nem volt hajlandó igazolni magát, a rendezvényről pedig többszöri felszólítás ellenére sem távozott – a Fonyódi Rendőrkapitányság járőrei megbilincselték és előállították a rendőrkapitányságra.

Ezeket is érdemes elolvasnod:

Ez várhat most rá

A büntetlen előéletű, cselekményét beismerő és megbánó férfival szemben az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Kiemelt kép: Ügyészség