Belehalt a bánatba az az édesapa, akinek lányát két évvel ezelőtt az élettársa, Z. Sándor egy cipőfűzővel megfojtotta. A 27 éves férfi eltávozást kapott a börtönből, hogy meglátogassa édesapját, akkor ölte meg szerelmét.

Csalás miatt ült

2018 júniusában Z. Sándor eltávozást kapott az Állampusztai Büntetés-végrehajtási Intézetből, ahol csalás miatt ült. A 27 éves férfit azért engedték ki a börtönből, hogy meglátogassa a debreceni kórházban haldokló édesapját.

Börtön helyett Nagyecsedre ment

A kórházból azonban nem a börtönbe ment vissza, hanem a lakhelyére, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyecsedre. Itt élt családjával szerelme, Szandra.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem szakították meg a kapcsolatot

A lány tartotta vele a kapcsolatot a börtönbüntetés alatt is, azonban már más terveket is dédelgetett, új életre vágyott. Később kiderült: Sándor többször is fenyegette őt, hogy megöli, ha kikerül a rácsok mögül. EZ IS ÉRDEKELHET! Négygyermekes édesanya halt meg a tragikus balesetben, a vétkes sofőrnek semmi baja nem lett

Cipőfűzővel fojtotta meg Szandrát

A végzetes napon együtt indultak Sándor édesanyjának háza felé. A temetőnél egy csalitoson keresztül vágták le az utat, de onnan már csak Sándor jött ki élve. A bokrok rejtekében elkapta a fiatal lányt, akit egy cipőfűzővel megfojtott.

Felhívta Szandra szüleit

Majd felhívta a szüleit, mindent elmondott nekik, és elbújt egy közeli tanyán. A rendőrök ott fogták el, onnan vitték vissza a börtönbe. Ott öngyilkossági gondolatok foglalkoztatták, ezért felmerült, hogy elmegyógyintézetbe viszik megfigyelésre, ám ez nem történt meg.

„Nagyon megviselt minket, ami a lányommal történt, alig bírjuk túltenni magunkat rajta. Az összes pénzünket ügyvédre költjük, hogy elégtételt kapjunk ezért a bestiális tettért” –nyilatkozta a gyilkosság után Szandra édesapja.

Nem törődött bele lánya halálába

Jónás Bertalan képtelen volt elfogadni, hogy soha többé nem ölelheti magához imádott lányát, Szandrát Szó szerint belebetegedett a bánatba, végül a szíve vitte el. Utolsó kívánsága az volt, hogy lánya mellé temessék. A férfi a napokban halt meg.

„Apu szívével már korábban is gondok voltak”

„Nem tudta felfogni, hogyan volt képes Sándor ekkora kegyetlenségre. Állandóan az járt a fejében, hogy Szandra mennyit szenvedhetett, mielőtt meghalt. Apu szívével már korábban is gondok voltak, de a tragédia után a tünetei erősödtek” – mondta a Blikknek Szandra testvére.

Megszakadt a szíve

A férfit nemrég megoperálták, otthonában lábadozott. „Amikor nagyon rosszul lett, rohantunk vele a kórházba, az orvosig azonban már nem jutottunk el, a lift előtt megállt a szíve. Édesanyámmal biztosak vagyunk benne, hogy ez nem történt volna meg, ha Szandra még élne. Aput a bánat vitte el, ez teljesen egyértelmű. Idáig csak könyvekben olvastam ilyet, de most magam is megtapasztaltam, megszakadhat a bánattól a szív. Sajnos vele ez történt” – mondta megtörten a férfi.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu