A 105-ös busz tetején utazott Pestről Budára egy fiatal férfi szombat este. A döbbenetes jelenetet a Blikk munkatársa rögzítette.

Felmászott a busz tetejére

A 105-ös busz tetején utazott egy fiatal srác szombaton este. A Blikk munkatársa a Lánchíd környékén vette videóra a döbbenetes esetet.

Több megállón át utazott

A lap azt írja, a Clark Ádám téri megálló után sem mászott le a kapucnit viselő férfi, sőt a budai Váralagútban már két lábon állt a jármű tetején.

A megálló tetejéről ugrott át

„Épp szálltam fel a buszra a Széchenyi István téren, amikor észrevettem, hogy egy srác a megálló szerkezetének tetején lapít, majd átugrik a busz tetejére. Meg sem fordult a fejemben, hogy ott marad. A busz átment a Lánchídon, majd amikor leszálltam a Clark Ádám téren, akkor láttam meg, hogy még mindig ott van” – mondta a Blikk munkatársa.

A haverjai nevettek rajta

„Míg állt a busz a megállóban, néhány haverja lepattant, nevetgéltek a fent fekvő fiúval, majd indulás előtt visszaszálltak és mentek tovább” – mesélte Balázs Barnabás, aki hihetetlennek tartja, hogy nem esett le a renitens utas, hiszen a Clark Ádám téri körforgalomban még rendes utasként, kapaszkodva is sokszor kihívás talpon maradni.

„Tujázás”-nak hívják a mutatványt

A villamos külső felületére felkapaszkodás, azaz a „tujázás” évtizedes múltra tekint vissza, az egyre gyorsabb járművek megjelenésével azonban még veszélyesebbé vált. Ennek ellenére gyakran látni fotókat arról, ahogy fiatalok akár többedmagukkal is felállnak a Combinók hátuljára, és így suhannak a Nagykörúton.

Büntetendő a „tujázás”

Alapesetben az úgynevezett „tujázás”, illetve a járműre egyéb módon felkapaszkodva (pl. tetőn) történő „utazás” szabálysértés, amely miatt tettenérés esetén helyszíni bírság (50.000 forintig), vagy szabálysértési eljárásban pénzbírság (150.000 forintig) szabható ki.

Nem érkezett feljelentés

A teljes videót ide kattintva tudod megnézni.

A lap azt írja, eddig az eset miatt nem érkezett feljelentés, ám a Blikkben megjelent videó után a BKK- nál megvizsgálják majd a jármű fedélzeti kamerájának felvételeit.

Kiemelt kép: részlet a videóból – Forrás: blikk.hu