Szülei és két testvére gyászolja azt a 8 éves Fejér megyei kislányt, aki kedden délután lett rosszul sportolás közben, majd meghalt. A móri iskolába hiába jött a mentő, sőt mentőhelikopter is érkezett, nem tudták megmenteni Abigél életét.

Haláleset Móron

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, az egyik móri iskolában rosszul lett és meghalt egy 8 éves kislány. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sportolás közben lett rosszul

A Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskolában kedd délután, iskolai foglalkozáson kívül, sportolás közben lett rosszul Abigél. A kislányhoz mentő és mentőhelikopter is érkezett.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szülei fogták a kezét

A kislány életéért sokig küzdöttek a mentők az iskolaudvaron, szülei pedig fogták a kezét és közben imádkoztak a Jóistenhez, hogy vezesse őt vissza hozzájuk. Kérésük nem talált meghallgatásra.

Mindenki a kislányt gyászolja

Abigél a családjával Mórtól nem messze, Bakonycsernyén élt. A település most egy emberként gyászolja a tragikusan fiatalon meghalt szőke kislányt.

Nem vallásos emberek

„Nagyon határozott szeretném leszögezni, hogy semmiféle szektának vagy gyülekezetnek nem vagyunk tagjai. Ezt azért fontos kiemelni, mert lehet, többeknek furcsa lesz, amit mondani fogunk a feleségemmel” – mondta a Blikknek Abigél édesapja, Németh István.

Sok jelet kaptak az égiektől

„Az az igazság, hogy az évek alatt sok jelet kaptunk, hogy Abigél nem lesz velünk sokáig itt a földön, csak mi ezekről nem akartunk tudomást venni” – folytatta a gyászoló édesapa.

Szívelégtelenségben szenvedett

A kislány szülei azt mesélték, hogy Abigélnek veleszületett szívelégtelensége volt, a betegséget már magzati kórban diagnosztizálták nála. A születése sem volt problémamentes.

Orvosi felügyelet alatt állt

„Az ő szívbetegsége kontrollált volt. Rendszeresen jártunk vele orvoshoz, minden utasítást betartottunk. Ő azonban egy igazi eleven, örökmozgó gyerek volt, nem igazán akart tudomást venni a betegségéről. Imádott labdázni, és nagyon bántotta, hogy a szíve miatt sok dolgot nem csinálhat” – mondta a gyászoló édesanya.

Nem haragszanak senkire

„Mi senkire nem haragszunk, gondolom addig könyörgött, amíg a kapuba beállították. Mi a feleségemmel úgy gondoljuk, hogy ő bárhol lehetett volna, meghal”.

Tudomásul veszik lányuk halálát

„Egyszerűen ennyi időre szabatott az ő földi élete. Borzasztó fájdalom ez nekünk, de tudomásul kell vennünk. Így is több szeretet adott, mint a legtöbb ember egész életében” –mondta Abigél édesanyja.

Érezte a tragédiát

Abigél szülei szerint a kislány is sejthette, hogy korán meghal. Erre utalnak rajzai is, és több más jel. Az édesanya azt mondta, az is furcsa, hogy a járvány alatt többször is mondtam: csak nehogy valamelyik gyerekemet elveszítsem. De közben éreztem, hogy hamarosan megtörténik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Facebook/Magyarországi Légimentésért Alapítvány, készítette: Dan Bettina Katalin