Tizenhét év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a 23 éves férfit, aki jó két évvel ezelőtt megölte a 18 éves húgát a Pest megyei otthonukban. A tettes egy búzatáblában bújt el, ott fogták el lovas polgárőrök segítségével.

Gyilkosság Biatorbágyon

A biatorbágyi férfi 2019. júniusában elvonási tünetekkel szenvedett a kábítószer hiánya miatt és összeveszett a testvérével. A 18 éves lányt először addig fojtogatta, amíg az elvesztette az eszméletét, majd a fürdőszobába vonszolta és egy késsel nyakon szúrta.

Anyjának írt üzenetet

Ezután a férfi egy üzenetet írt az anyjának a Messengeren a testvére nevében. Az üzenetváltást követően az asszony felhívta a lánya telefonját, amelyet az elkövető vett fel – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elismerte, hogy bántotta

Amikor a nő a lányával akart beszélni, a férfi közölte, hogy nem tudja felébreszteni, majd elismerte, hogy csinált vele valamit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem engedte be a házba az ismerőst

Ekkor az édesanya egy férfi ismerősét kérte meg arra, hogy menjen a házukhoz és nézze meg, hogy minden rendben van-e náluk. Ezt az ismerős megtette, de a férfi nem engedte be a házba.

Az édesanya is hazaérkezett

Később az édesanya is hazaérkezett és mivel a vádlott őt sem engedte be, így ismét az ismerősét kérte meg arra, hogy feszítse fel az ajtót.

Édesanyját is bántalmazta

Ezt a férfi egy feszítővassal megtette, így a nő bejutott a házba, a fürdőszobában pedig felfedezte a lánya holttestét. Amikor a nő kiabálni kezdett, a fia kirángatta a fürdőszobából, átkarolta a nyakát, majd magához vett egy kézi súlyzót, amelyet ütésre lendített.

Segített az ismerős

A kiabálásra az asszony ismerőse bement a lakásba, ahonnan a férfi először kitolta. Amikor a férfi visszament, meglátta, hogy a húgával végző férfi a földhöz szorítja az anyját.

Elmenekült a helyszínről

Először a fiatal távozásra szólította fel anyja ismerősét, amikor azonban észrevette a férfinál lévő feszítővasat, akkor kimenekült a lakásból. Ezt követően az ismerős értesítette a rendőrséget és a mentőket.

Egy búzatáblában bujkált

Miután a tettes megszökött a helyszínről, a Pest megyei rendőrök és a Készenléti Rendőrség munkatársai lovas polgárőrök segítségével a biatorbágyi bűncselekmény helyszínétől nem messze fogták el a 20 éves férfit. A testvérgyilkos egy búzatáblában bújt el.

Az elfogás után hordágyon vitték el a testvérgyilkost

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

17 év fegyházra ítélték

Csütörtökön a bíróság 17 év fegyházra ítélte az elkövetőt. Az ügyész tudomásul vette a döntést, míg a letartóztatásban lévő vádlott, a védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán