Hárman meghaltak abban a balesetben, amely csütörtök délután történt a Szombathelyhez közeli Csákánydoroszlónál. Egy átjáróban összeütközött egy kisteherautó a menetrend szerinti személyvonattal.

Hárman meghaltak

A balesetet szenvedett jármű egy platós kisteherautó volt, amiben hárman utaztak. Mindhárom ember életét vesztette, amikor a jármű összeütközött a 100km/h-ás sebességgel érkező vonattal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Működött a fénysorompó

A fénysorompó működött a baleset idején, a sofőr ennek ellenére hajtott a sínekre, pont az érkező vonat elé. Helyszíni információk szerint a három áldozat a közelben dolgozott, onnét indultak a kisteherautóval.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

19 utas volt a vonaton

A katasztrófavédelem szóvivője elmondta: A személyvonat 400 métert tolta maga előtt a roncsot. Körmendi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre. Áramtalanításra nem volt szükség. A tűzoltók a vonatról 19 embert segítettek le és biztonságos helyre kísérték őket.

Személyvonattal ütközött

A GYSEV Zrt. sajtószóvivője arról tájékoztott, hogy a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott egy személygépjármű a Csákánydoroszló vasútállomás mellett, és összeütközött a Szentgotthárdról Szombathelyre közlekedő személyvonattal.

A vonaton nem sérültek meg

Az első vizsgálatok szerint az ütközés következtében a személyautó utasai közül hárman életüket veszítették, a vonaton utazók közül senki sem sérült meg. Az érintett szakaszon a vizsgálat idejére szünetel a vonatközlekedés, az utasokat Csákánydoroszló és Alsórönök állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják – írta a vasúttársaság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tragédia a nemzeti ünnepen

Augusztus 20-án írtuk, hogy vonat ütközött össze személygépkocsival Debrecenben, a Balmazújvárosi úton lévő vasúti átjáróban péntek délután, a balesetben a személyautó vezetője és utasa a helyszínen életét vesztette

Ezeket se hagyd ki:

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Varga György