Döbbenetes baleset történt hétfő este Sátoraljaújhely közelében. Egy vasúti átjárón, vélhetően a piros jelzés ellenére áthajtott egy kamion és összeütközött a menetrend szerint közlekedő vonattal. A vonat kettészakadt és kisiklott, a vonatvezetősúlyosan megsérült.

Kamionnal ütközött

A Szerencsről Sátoraljaújhelyre 20:21-kor elindult személyvonat a végállomásra történő beérkezés előtt, 21:10-kor egy kamionnal ütközött – írja a MÁV a friss közleményében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kettészakadt a vonat

Az átjáróban a fénysorompó jól működött a balesetkor. Az ütközés következtében a vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, a pálya rongálódott és a felsővezeték is leszakadt.

Súlyosan megsérült a vonatvezető

A jelenlegi információk szerint hatan utaztak a vonaton, közülük a mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, őt kórházba szállították. A vonaton mások nem sérültek meg.

Napokig tart a pálya helyreállítása

A műszaki mentést követő helyreállítás több napot is igénybe vehet, addig pótlóbuszok közlekednek Sátoraljaújhely és Sárospatak között. Az átszállások miatt 15-20 perccel hosszabb menetidők várhatók Miskolc és Sátoraljaújhely között.

Két vonat ütközött

Alig egy hónapja súlyos vasúti szerencsétlenég történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértónál. Ott egyszerre két vonat ütközött egy traktorral, egy ember meghalt, többen megsérültek. A MÁV elnök-vezérigazgatója azt mondta a helyszínen, hogy ilyen balesetet még a szakértők is régen láttak.

Kisiklott vonat Újfehértónál

MTI/Balázs Attila

Szabálytalanul akart áthajtani a traktoros

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója akkor a helyszínen az MTI-nek elmondta, az eddigi vizsgálatok szerint a fénysorompóval biztosított átjáróba szabálytalanul, a tilos jelzés ellenére hajtott be a traktor, és összeütközött a Debrecenből Záhonyba tartó személyvonattal. Az ütközés ereje a másik vágányra lökte a traktort, amelyet az ellenkező irányba, a Záhonyból Püspökladányba tartó személyvonat is eltalált. 

Rétóta nem láttak ilyen balesetet

Utóbbi szerelvény mozdonya és három személykocsija kisiklott, az egyik az oldalára fordult, a kisiklott szerelvény egy felsővezeték-tartó oszlopot is elsodort – mondta a vasúttársaság vezetője, megjegyezve, ilyen jellegű vasúti balesettel nagyon régóta nem találkoztak a szakemberek.

13 mentőautó érkezett a helyszínre

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, a riasztás alapján 13 mentőt és két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre. Ott kiderült, hogy a traktor vezetője nem élte túl a balesetet. A vonaton utazók közül 5-6 ember könnyebben sérült, így a mentők egy részét visszafordították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép forrása: Facebook/MÁVinfo