Szörnyű látvány fogadta a sínek mellett Valtert, amikor édesanyját kellett azonosítani. Marikát, az 5 gyermekes nőt szabályosan kettévágta a vonat múlt héten Aranyosapátinál. A család nem tudja, hogyan kerülhetett az asszony a sínekre. Marika testvérével volt a baleset előtt, Teri azonban a tragédia után eltűnt.

Halálra gázolta a vonat

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, szabályosan kettévágott egy vonat egy asszonyt múlt héten Aranyosapátinál. A baleset után az áldozat családja is megjelent a helyszínen, szerintük a mozdonyvezető hibájából történt a tragédia.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Több ember is meghalt ott

Ebben az átjáróban tíz év alatt ez volt a harmadik halálos baleset. Marika múlt szombaton a töltés mellett gyógynövényeket gyűjtött, amikor a sínekre esett. Rejtély, meddig feküdt ott, mire a Piroska néven emlegetett, három vagonból álló szerelvény áthaladt rajta. A vonat levágta az asszony fejét, a karját és a lábát.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyógynövénygyűjtésből éltek

„Több mint húsz éve gyűjtünk gyógynövényeket a feleségemmel. Én a hét végén uborkát szedtem, míg ő a testvérével, Terivel kijött ide csalánt és orsófüvet gyűjteni” – mondta sírva a Blikknek a megözvegyült férj.

Átrobogott rajta a vonat

„Most az asszony temetésére készülünk, görögkatolikus szertartás szerint búcsúzunk el tőle. Hogy mi történt a töltés mellett, az számunkra is rejtély. Ezen a sínen, itt halt meg a feleségem, ráborulva a csalános zsákjára. Csak egyetlen ember tudja, mi történt itt. Az pedig Teri. Ő viszont nem mond egy szót sem. Állítólag, amikor a kanyarban feltűnt a vonat, Teri integetve futott elé, hogy megállítsa, de az átrobogott a feleségemen. Esélye sem volt a túlélésre”.

A fia rohant a helyszínre

A tragikus sorsú asszony fia, Valter épp munkából tartott hazafelé, amikor találkozott a nagynénjével. „Gyere, nagy baj van, anyádat elütötte a vonat” – kiabálta a nő.

Rémisztő volt a látvány

A fiú rohant az átjáróhoz, a helyszínelő rendőrök kibontották a fóliát, hogy azonosítsa a holttestet. „Apám nem is merte megnézni anyu holttestét. Jól is tette, mert gyenge a szíve, nem bírta volna elviselni a látványt” – mondta a fiú.

Sok a kérdés a baleset körül

„Sok kérdés kavarog bennem. A tanúk szerint Teri közvetlenül a tragédia előtt csúnyán összeveszett anyuval, aki váratlanul összeesett. Miért nem húzta le őt azonnal a sínről? A vonat vezetője miért nem állt meg időben, hiszen a gyógyfüves zsákok szinte világítottak a sínek között. Sok kérdésre csak Teri tudna válaszolni, de amikor a rendőrök bevitték, hogy kihallgassák, ő csak hallgatott. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, de nem büntetőeljárás keretében” – mondta Valter.

A mozdonyvezető betartotta a szabályokat

A baleset után a MÁV szóvivő azt mondta, a gázolás nyílt vonalon történt, ami azt jelenti, hogy egy tiltott üzemi területről van szó, tehát a gyalogosok számára tilos az ottani tartózkodás, illetve az átjárás is. A MÁV szerint a mozdonyvezető betartotta az előírásokat, jóval a megengedett sebesség alatt ment,

Teri eltűnt

A Blikk is kereste Terit, de a szomszédok szerint a tragédia után eltűnt a faluból, senki nem látta, s fogalmuk sincs, hol lehet.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Öt gyermek gyászolja az édesanyát

Mária 48 éves volt. Miközben férje és öt gyermeke gyászolja, a temetés költségei meghaladják a család erejét. Aki szeretné támogatni őket, a 11773078-00563181-es számlaszámra utalhat pénzt.

Kiemelt kép: illusztráció