Első fokon 11 év börtönre ítélték azt a bátai férfit, aki egy baltával meggyilkolta a barátját, majd elásta. A férfi megbánta tettét, és kifizette az áldozat családjának a temetés költségét.

Baltával végzett a barátjával

Egy udvarban gyilkolta meg egy baltával 60 éves barátját a házban élő szintén 60 éves férfi. A holttestet a ház mögötti pincébe vonszolta, és elásta. Ezután meszet szórt a gödörbe, majd növényi törmelékkel temette be. Az ügyben most hozott ítéletet a Szekszárdi Járásbíróság.

EZT OLVASTAD MÁR? Drámai részletek a borzalmas dombrádi gyilkosságról: gyakorlatilag nem maradt ép testrésze a brutálisan agyonvert kismamának

11 évet kapott

„A bíróság a vádlottat emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 11 év börtönbüntetésre ítélte, és a közügyek gyakorlásától 10 évre eltiltotta. A bíróság nyomatékosan enyhítő körülményként vette figyelembe a büntetlen előéletét, részbeni beismerő vallomását és az általa tanúsított megbánó magatartást, amely abban öltött testet, hogy az elhunyt családját felkereste, és a sértett temetését is magára vállalta” – nyilatkozta telefonon Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék szóvivője az ATV Híradónak.

Ezek is érdekelhetnek:

Rengeteget ittak

A szomszédok szerint a két férfi gyakran összejárt és rengeteget ittak. A végzetes napon összevesztek, mert az áldozat elszerette a barátja barátnőjét.

Baltával, a fejére sújtott le

Ekkor fogott baltát a férfi, és sújtott le barátja fejére. A szomszédok szerint a tettes korábban nem volt agresszív.

Mindenki megdöbbent

„Tisztelettudó volt velem szemben, csodálkoztam rajta nagyon, mert amikor meglátott itt az utcán, az udvaron, ha kint voltam, akkor is beköszönt. Barátságos volt, ha szóltam, segített. Csodálkozunk rajta, hogy ezt csinálta, biztos nem volt józan” – mondta Horváth János. 

Ezt is érdemes elolvasnod:

Még nem jogerős

Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – ATV