A Debreceni Járási Ügyészség rongálás és garázdaság vétsége miatt vádat emelt egy dühös vásárló ellen, aki mérgében betörte a pénztárgép kijelzőjét.

Ittas volt

A vádlott 2020. július 28-án este ittas állapotban vásárolt egy debreceni nagyáruházban. A férfi a kosarába tett szeszes italt az egyik önkiszolgáló pénztárnál akarta kifizetni – írja oldalán az Ügyészség.

A gép nem fogadta el az aprót

A gép nem fogadta el a bedobott aprópénzt, így a vádlott bankjeggyel fizetett. A pénztárgép a visszajárót öt-tízforintos érmékben adta ki, amin a férfi feldühödött, majd ököllel az önkiszolgáló pénztár kijelzőjébe ütött, ami betört.

Ezek is érdekelhetnek:

Több százezres kár

Tettével több mint százezer forint kárt okozott az üzletnek, ami nem térült meg. A sértett képviselője a Debreceni Rendőrkapitányságon folytatott büntetőeljárásban kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő.

Ezt olvastad már? Kattints a címre! VV Fannit magatehetetlen állapotban cipelte autójához a gyilkossággal vádolt férfi

Felfüggesztett börtön?

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben kisebb kárt okozó rongálás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, amelyben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett polgári jogi igényének adjon helyt.

Debrecenben volt már hasonló

Pár nappal ezelőtt a KékVillogó is írt arról a férfiről, aki összetörte az utcán álló autókat, csak mert ahhoz volt kedve. Az 50 éves debreceni férfi hazafelé menet úgy döntött letöri a visszapillantó tükröket az autókról, némelyiknek pedig betöri az ablakát. Szerencsére elkapták, de akinek nincs biztosítása, annak sokba kerül ez a garázdaság.

Őt hamar elkapták

A járőrök 10 percen belül a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. István helyi lakost.

Ez is durva eset, nem messze Debrecentől: A saját gyermeküket zárták a tűző napon parkoló autóba a szülők Nyíregyházán, a rendőrök törték fel az autót

Akár három évet is kaphat

Ha az 50 éves férfit elítélik, akár három év börtönt is kaphat. Ezzel persze nem sokra mennek azok az autótulajdonosok, akiknek még ma meg kell csináltatniuk a visszapillantó tökröt vagy éppen a szélvédőt.

Kiemelt kép: Illusztráció