Kiskorú unokája jelenlétében, az otthonában kereskedett új pszichoaktív szerekkel egy mohácsi nő. A 71 éves nagyit a nyomozók letartóztatták.

Új pszichoaktív anyaggal kereskedett

2021. január 28-án kezdeményezték a letartóztatását a mohácsi rendőrök annak a 71 éves helyi nőnek, aki a kisunokája jelenlétében kereskedett új pszichoaktív anyaggal a Baranya megyei Mohácson. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Mohácson árulta a szert

Házkutatást tartottak a nagyinál

Az egyenruhások január 25-én, az esti órákban tartottak kutatást a nő lakásán, ahol el is fogták a nagyit, aki a gyanú szerint aznap az otthonában adott el több fogyasztónak is kábítószergyanús zöld növényi anyagmaradványt.

Vegyészszakértőt hívtak

A rendőrök a nő lakásán tartott kutatás alkalmával is találtak zöld növényi anyagot, amely az igazságügyi vegyészszakértő szerint új pszichoaktív anyagnak minősül. Ezt követően a talált anyagokat lefoglalták, majd a nőt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Több eljárás is indult ellene

A rendőrök nyomoznak az új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt, a Mohácsi Rendőrkapitányság pedig kiskorú veszélyeztetése miatt is elindított egy büntetőeljárást, mivel a drognagyi a kiskorú unokája jelenlétében követte el a bűncselekményt.

Egyre több dílert fognak el

A rendőrség nagyon belelendült a kábítószer-kereskedők letartóztatásába, hiszen az utóbbi időben több dílert is rendőrkézre kerítettek. Csak a minap bukott le egy négyfős társaság, akik bűnszövetségben terjesztették a kábítószert, illetve egy másik díler, aki pedig a 17. kerületi lakásán tartott több millió forint értékű kábítószert és fegyvereket.

Újpesten álnévvel árult egy díler

Mint megírtuk, néhány nappal korábban Újpesten tartóztattak le egy dílert, aki a 4. kerületi lakásán árult kábítószert a gyanú szerint álnév mögé rejtőzve. Nála főként marihuánát és hasist találtak a nyomozók, illetve legalább 5 millió forintot.

Vádat emeltek az ország legnagyobb drogfogásának ügyében

A magyar kriminalisztikatörténelem legnagyobb drogfogását hozták össze a rendőrök 2019. november 5-én, amelynek során 730 kilogrammos heroinszállítmányt foglaltak le két drogkereskedőtől. A csempészek több országon át akarták behozni a szállítmányukat Magyarországra, azonban a szlovén hatóságok lefülelték őket, és riasztották a magyar rendőröket.

Életfogytig tartó börtönt indítványoztak

Az ügyészség a nemzetközi színtéren kereskedő dílerekkel szemben nagyon komoly büntetést indítványozott: az egyik elkövetővel szemben határozott ideig tartó fegyházbüntetést, viszont a másik kereskedővel szemben, egy török-magyar állampolgárral szemben életfogytig tartó szabadságvesztést indítványoztak. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Új pszichoaktív szer – Forrás: Police.hu