Súlyos fenyegetéssel zsarolta meg cellatársait egy fegyenc a büntetésvégrehajtási intézetben. A Veszprémi Járási Ügyészség azért emelt vádat a többszörösen visszaeső férfi ellen, mert azzal fenyegette meg cellatársait, hogy súlyos bántódásuk esik, ha nem fizetnek neki.

Új elítéltek érkeztek a cellájába

A vádirat szerint a már több éve fogvatartott, jogerős büntetését töltő, többszörös visszaeső 36 éves férfi cellájába 2019 decemberében két új elítéltet helyeztek el, egy apát és a fiát. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Veszprémi ügyészség emelt vádat

Megtudta, hogy jómódúak

A visszaeső rab nem sokkal ezután megtudta, hogy az új cellatársai jómódúak, ezért elhatározta, hogy fenyegetéssel pénzt fog kicsikarni belőlük. A férfi ezt követően elő is állt a tervével.

Pénzt kért tőlük

Azzal állt elő a férfi, hogy közölte a cellatársaival, hamarosan szabadul, és ezért autóra és pénzre van szüksége. Ezt követően felhívta rabtársai figyelmét, hogy ő a „szintfelelős”, vagyis ő felel azért, hogy ne történjen probléma, majd megfenyegette a férfiakat, hogyha nem fizetnek ki neki három millió forintot védelmi pénz gyanánt, akkor testi épségük veszélybe kerülhet.

Mással is fenyegetőzött

A férfi azzal is megzsarolta cellatársait, ha nem fizetnek neki, akkor olyan fegyelmi eljárásokat provokál velük szemben, amelyek miatt később elveszíthetik a kedvezményeiket.

Ez is érdekelhet

Megijedtek a rabok

A két megfenyegetett férfi bedőlt rabtársuk dumájának, és elhitték, ha nem fizetnek, akkor komoly bántódásuk eshet, de a kedvezményeik elvesztésétől is tartottak, ezért a követelt összeget lealkudták, és végül 229 500 forintot utaltattak át a „nehézfiú” számlájára az egyik családtagjuk segítségével. A rabok ezen felül kétszer öt-ötezer forinttal feltöltötték a telefonját is.

Kapcsolódó

Börtönt indítványoz az ügyészség

A visszaeső elkövetővel szemben az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását kérte a bíróságtól, a zsarolással megszerzett pénz miatt pedig vagyonelkobzás elrendelését indítványozta. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke