Két kamaszt ért vasárnap este kis híján végzetes baleset Egerben, amikor a pályaudvaron felmásztak egy vagon tetejére. Egyikük könnyű, míg másikuk súlyos sérülést szenvedett.

Tűzoltók hozták le

A fiatalokat áramütés érte, egyikük a város hivatásos tűzoltóinak segítségével le tudott mászni a sínekre, a másik azonban annyira megsérült az áramütéstől, hogy a tűzoltók létrán hozták le. A mentők ezután mindkettőjüket kórházba vitték – közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivő hétfőn.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Halálos veszély

A magasfeszültségű felsővezetéken keresztül az ívkisülés veszélye már 2 méterről fennáll, amely életveszélyes égési sérüléssel járó áramütést vagy akár halált okozhat – hívták fel a figyelmet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Meggondolatlanság

Sajnos előfordul, hogy a fiatalok az izgalmas és kalandos időtöltést keresve meggondolatlanul a vasút életveszélyes üzemi területeire tévednek. Jellemzően nincsenek tisztában az ártatlannak tűnő játék veszélyeivel, nem tudják, hogy aki egy vonat tetejére felmászik, az életét kockáztatja – emelte ki a Katasztrófavédelem.

Nem játék!

A magasfeszültség alatt álló felsővezetéket elég csak megközelíteni ahhoz, hogy akár halálos áramütést okozzon. A vagonok tetején könnyű megcsúszni és leesni, ami szintén komoly sérüléseket okozhat. 

Három fiatal küzdött az életéért

A Kékvillogó.hu írt arról 2022 nyarán, hogy három olyan fiatal életéért küzdöttek a budapesti Bethesda Gyermekkórházban, akik magasfeszültségű áramütést szenvedtek. A kamaszok körében évek óta hódít egy kihívás, miszerint vonatok tetején szelfiznek vagy éppen videókat készítenek magukról.

Ne másszatok vonatra!

„Soha, soha, ne másszatok vonatra!” – ezzel a címmel intézett felhívást a fiatalokhoz a Bethesda Gyermekkórház. „Jelenleg is három olyan súlyosan égett fiatal életéért, gyógyulásáért küzdünk égésintenzív osztályunkon, akik vonattetőre másztak szelfizni (vagy épp fent lévő társukat menteni) vagy egyszerűen kipróbálni, milyen érzés fent lenni. Soha nem szabadna átélni, amit ők és gyógyítóik ebben a percben is átélnek” – írja az intézmény.

Meggyullad az emberi test

„A magasfeszültségű vezetéket nem kell megérinteni, másfél-két méteres távolságból is áthúz az áram, a 25 000 Volt és meggyullad az emberi test! Osszátok meg, és jutassátok el ennek üzenetét ma legalább egy fiatalhoz!!!” – hívta fel a figyelmet a veszélyre a kórház.

Sárospataki baleset

Tavaly áprilisban, Sárospatakon egy 16 éves fiú a vasútállomáson felmászott egy tehervagon tetejére, hogy fényképet készítsen, de „a felsővezetékben lévő magasfeszültség áthúzott rajta”. 15 éves barátja megpróbált segíteni, de ő is súlyosan megsérült.

Szabadbattyáni eset

2021 nyarán nagyfeszültségű áram ütött meg egy kamaszt a szabadbattyányi vasútállomáson. A fiú egy barátjával éppen Siófokról tartott Balatonfüredre egy buliból – írta a BudaPestkörnyeke.hu

Egy tehervagonra mászott fel

Egy üres tehervagon tetejére mászott fel, hogy arról videó készülhessen. A felsővezetékből nagyfeszültségű áramütés érte és a ruhája pedig felgyulladt, a lángokat a vasút egyik munkatársa oltotta el porral oltóval. A fiút életveszélyes állapotban szállították kórházba.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Keszi Channel.