Tűz ütött ki hétfőn a nagykanizsai kórházban, emiatt 16 embernek el kellett hagynia az érintett részleget. A tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a lángokat.

Ruhák égtek egy szekrényben

A kisebb tűz a Kanizsai Dorottya Kórház egyik épületének második emeletén keletkezett, egy szekrényben, amelyben ruhák égtek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

16 embert tereltek ki  

Mire a tűzoltók a helyszínre értek, a kórház személyzete az ott tartózkodó tizenhat embert kiterelte a részlegről.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiszellőztették az épületrészt

A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat, majd ventilátor segítségével kiszellőztették az épületrészt – közölte a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Tűz a fővárosban

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy teljes terjedelmében égett egy könnyűszerkezetes melléképület, és a tűz átterjedt a mellette álló családi házra Budapest 15. kerületében, a Kolozsvár utcában.

Korábban fegyverboltként üzemelt

A melléképület korábban fegyverboltként működött, ezért a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. 48 tűzoltó összesen 14 járművel végezte az oltást.

Egy ember életét nem tudták megmenteni

A házból öten kimenekültek, a sűrű füstben a tűzoltók az ablakot betörve hatoltak az épületbe, hogy kimentsenek egy még bent rekedt embert, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A száz négyzetméteren pusztító lángokat másfél óra alatt fékezték meg a tűzoltók.

Lakhatatlanná vált az épület

A melléképületben már nem voltak fegyverek, lakásnak volt berendezve. A családi ház és a melléképület is lakhatatlanná vált, az ott élőket rokonok fogadták be. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni. 

Egy füstérzékelő életet menthet!

A tragédiák megelőzése érdekében érdemes otthonra füstérzékelőt venni. A statisztikák szerint nemcsak haláleset nem következett be, hanem füstmérgezést sem szenvedett senki azokban az épületekben, ahol volt füstérzékelő. 

Tragédia Angyalföldön is

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, kigyulladt egy lakás Budapest 13. kerületében is. Az Angyalföldi úton lévő tízemeletes társasházhoz három járművel tizenkét tűzoltó vonult. A lánglovagok pillanatok alatt a helyszínre értek, majd behatoltak a hatodik emeleti lakásba, amelynek az egyik 18 négyzetméteres szobájában bútorok égtek. A két négyzetméteres tüzet néhány perc alatt megfékezték, azonban oltás közben egy elhunyt személyt találtak a szobában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a nagykanizsai kórház. Fotó: nagykanizsa.hu