Az ünnepek alatt is szinte egymást érték a tragédiák, s sajnos nem kellett sokat várni, hogy az új évben is életet követeljenek a lángok.

Innen érkezett a jelzés

Vasárnap délelőtt tíz körül érkezett a jelzés, hogy kigyulladt egy lakás Budapest 13. kerületében. Az Angyalföldi úton lévő tízemeletes társasházhoz három járművel tizenkét tűzoltó vonult – közölte oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF.) A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Pár perc alatt megfékezték

A tűzoltók pillanatok alatt a helyszínre értek, majd behatoltak a hatodik emeleti lakásba, amelynek az egyik 18 négyzetméteres szobájában bútorok égtek. A két négyzetméteres tüzet néhány perc alatt megfékezték, azonban oltás közben egy elhunyt személyt találtak a szobában.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagyon fontos a tűzjelző

A tűz keletkezési okának feltárására tűzvizsgálati eljárás indul. A lakástüzek ellen a legjobb megoldás, ha beszerzünk otthonra egy füstérzékelőt, ami a tűz keletkezésekor jelez, amikor még van idő cselekedni.

A szilveszter számokban

Éjszaka is rengeteg dolguk volt a tűzoltóknak. Mint beszámoltunk róla, az év utolsó napján 197 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 137 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. 48 alkalommal tűz miatt, 89 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták őket.

Rémült állatokhoz is menniük kellett

Tűzijátékok miatt 37 tűz keletkezett az éjjel. A legtöbbször kigyulladt tuják, kukák és égő tűzijátékmaradványokhoz riasztották a tűzoltókat, de volt ahol autó, vagy épület gyulladt ki a pirotechnikai termékek miatt. Erdőkertesen egy tűzijáték miatt megriadt kutya kerítés és fal közé szorult, a kiérkező tűzoltók szabadították ki a rémült állatot.

Súlyos tűz Miskolcon

Két nagytestű kutya egy családi ház garázsa és kerítése közötti húsz centiméteres résbe szorult Budapest 22. kerületében. Az egyik állat magától ki tudott szabadulni, a másik kutyát a tűzoltók mentették ki. Este fél nyolc körül kigyulladt egy tízemeletes társasház harmadik emeleti lakása a miskolci Középszer utcában. A tűzoltók rövid időn belül megfékezték a lángokat, majd átvizsgálták az épületet és átszellőztették a füsttel érintett lakásokat.

Öt ember szenvedett füstmérgezést

Negyven lakónak kellett átmenetileg elhagynia az épületet, közülük többen a helyszínre irányított melegedőbuszban várták, hogy hazatérhessenek. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, a három lakó rokonokhoz került, öt ember szenvedett füstmérgezést. A tüzet egy erkélyre esett tűzijáték okozhatta.

Bokor és fatuskó is égett

Orosházán és Budapest 11. kerületében is erkélyre esett tűzijáték okozott kisebb tüzet. Nagybajomban egy tíz, Bonyhádon pedig egy húszméteres tujasor gyulladt ki tűzijátékok miatt. Ezek mellett nyolc esetben különálló tuják gyulladtak ki országszerte, de volt ahol bokor, vagy fatuskó égett.

Tüzek országszerte

Két helyen autó égett tűzijátékok miatt: egy szétbontott autó gyulladt ki egy családi ház udvarán Kecskeméten, a lángok még a közeli családi ház oldalára is átterjedtek. Turán egy kocsi műanyag burkolata gyulladt meg. Bicskén, Újfehértón és Halásziban kocsibeálló égett a tűzijátékok miatt. Győrött két nagyobb méretű fóliasátor gyulladt ki.

Gázolt a vonat

Tíz esetben közterületen égő tűzijátékmaradványokhoz hívták a tűzoltókat, négy helyszínen pedig hulladéktárolók égtek a pirotechnikai termékek miatt. Nem csak tűzijátékok miatt hívták a tűzoltókat az év utolsó napján: szombat reggel halálra gázolt egy embert a vonat Százhalombattán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk Freepik-illusztráció.)