Két fiatal gonosztetteiről szólnak a hírek Budapest 10. kerületének egyik zárt internetes közösségi csoportjában. A két tizenéves legutóbb autókat rongált meg, korábban pedig kukákat vert szét és hajléktalanokat dobált meg üvegekkel. A helyiek szeretnének a dolog végére járni, és minden segítséget megadnának ahhoz, hogy a rendőrök kézre kerítsék a garázda kamaszokat.   

Autókat rongáltak

„Kedves Autótulajdonosok! Két gyerek megrongálta az autótokat a Bányató utca mögött. Ahogy láttuk, rájuk szóltunk!” – ezt írta egy jóérzésű lakó az egyik 10. kerületi zárt Facebook-csoportban, miután két tizenéves fiatal ismét garázdálkodott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kukákat is szétvertek

Mint kiderült: nem ez volt az első eset az elmúlt héten, hogy ez a két fiatal nem bírt magával. Előfordult, hogy belekötöttek az idősebb emberekbe, és már kukákat is szétvertek a területen. Azt is megtudtuk, hogy a kamaszok általában rollerrel közlekednek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Feljelentik őket, amint lehet

„Felhívom a szülők figyelmét, hogy hamarosan valaki fel fogja jelenteni a két kisfiút! Nem egyszeri alkalom, hogy rájuk szólnak és beleállnak az emberbe” – figyelmeztetett egy hozzászóló a történtek után.

Felismerték őket

„13-14 évesek lehetnek, a nagyobb fekete kabátban, a másik piros kapucnis pulóverben volt. Az idősebb olyan 140-150 centi magas lehet, társa pedig egy fejjel kisebb. Fel lehet őket ismerni, általában a sétányon mászkálnak ordibálva” – olvashattuk a személyleírást.

Keresik a szülőket

„Van amikor négyen-öten összegyűlve rollereznek, de van, amikor botokkal mennek és verik szét a kukákat. Amikor visszaszólnak, a Sibrik Miklós út felé szaladnak, de valószínű, hogy befutnak valamelyik házba, amelyik még a Bányató utcához tartozik. Ha egyszer látom őket, kifigyelem, melyik ház és akkor végig csöngetek, hogy elérjem a szüleit. Valószínű nem tudják mit művelnek” – osztotta meg gondolatait a többiekkel egy kommentelő.

Ezeket az autókat érte kár

Fotó: Facebook

Napi szintű veszekedés

„Napi szinten látom, hogy valakivel veszekednek, mert rájuk szólnak. Nekem is visszaszóltak, amikor a párom a hangját felemelve mondta, hogy fejezzétek be, elfutottak” – írta egy helyi lakó.

Üvegekkel dobálták a hajléktalanokat

Egy férfi írta: a régi gyrososnál előfordult, hogy üvegekkel dobálták a hajléktalanokat. Egy ideje figyeli őket ő is, feltűntek a gonoszságaik.

Információkat gyűjtenek

„Célszerű fényképezni, videózni a történteket. Minél több infót összegyűjteni a kis csapatról. Ruházat, járművek, épületek, ékszerek, egyedi azonosító dolgok, minták. A cselekmények helye, ideje is sok infót adhat. Amikor már ismert a csapat, és minden tettük dokumentált, akkor célszerű lépni. De akkor átütő erővel, közösen, többen, hogy esélyük ne legyen meglépni.” – írta egy jóakaró, akinek szintén elege van a kialakult helyzetből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: feszült a helyzet Kőbányán. Fotó: Facebook