Kigyulladt egy családi ház hétfőn este a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tardon. Két járművel tíz tűzoltó vonult a helyszínre, és a mentés közben egy holttestet találtak.  

Kigyulladt egy ház Tardon

Hétfőn este háromnegyed hét körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy kigyulladt egy családi ház a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tardon.

Holttestet találtak a tűzoltók

Két járművel tíz tűzoltó vonult a Kossuth utcai házhoz. A teljes terjedelmében égő 150 négyzetméteres épületben a tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szemetet halmoztak fel

Egy órán át küzdöttek a lángokkal, és az oltáshoz a tetőt is meg kellett bontani. A házban nagy mennyiségű szemét volt felhalmozva. A tűz keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálati eljárás indul.

Rontja az esélyeket

Ha egy épületben sok éghető anyagot halmoznak fel, az nemcsak a tűz keletkezésének és gyors terjedésének veszélyét növeli, de a menekülés lehetőségét is rontja. Az otthonunk tisztán tartása, az épület karbantartása tűzvédelmi szempontból is fontos – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Tűz a kórházban

A Kékvillogó.hu tudósított arról, hogy tűz ütött ki hétfőn a nagykanizsai kórházban, emiatt 16 embernek el kellett hagynia az érintett részleget. A tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a lángokat.

Ruhák égtek egy szekrényben

A kisebb tűz a Kanizsai Dorottya Kórház egyik épületének második emeletén keletkezett, egy szekrényben, amelyben ruhák égtek. 

Kiszellőztették az épületrészt

A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat, majd ventilátor segítségével kiszellőztették az épületrészt – közölte a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Tűz a fővárosban

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy teljes terjedelmében égett egy könnyűszerkezetes melléképület, és a tűz átterjedt a mellette álló családi házra Budapest 15. kerületében, a Kolozsvár utcában.

Korábban fegyverboltként üzemelt

A melléképület korábban fegyverboltként működött, ezért a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. 48 tűzoltó összesen 14 járművel végezte az oltást.

Egy ember életét nem tudták megmenteni

A házból öten kimenekültek, a sűrű füstben a tűzoltók az ablakot betörve hatoltak az épületbe, hogy kimentsenek egy még bent rekedt embert, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A száz négyzetméteren pusztító lángokat másfél óra alatt fékezték meg a tűzoltók. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció