Felügyelet nélkül legelészett hat bivaly Balatonakarattyán, a vasúti sínek mentén. A bejelentés után a rendőrség rövid időn belül felkutatta az állatok tulajdonosát így nem történt baj.  

Szabadon kószáltak a szarvasmarhák

Szabadon kószáló szarvasmarhákról érkezett bejelentés a rendőrségre január 8-án délelőtt. A telefonáló arról értesítette a rendőröket, hogy a fekete bivalyok Balatonakarattyán a vasúti sínek környékén felügyelet nélkül vannak.

Hat bivaly legelészett

A vasút melletti meredek partoldalon hat bivaly legelészett, amelyek tulajdonosát a rendőrök rövid időn belül felkutatták és értesítették.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Visszahajtották őket a karámba

Az állatokat a gazdájuk és a gulyás visszahajtotta a Balatonkenese külterületén lévő karámba, melyek szerencsére nem okoztak közlekedési balesetet.

Nyugodtak maradtak az állatok

Fotó: Veszprém Vármegyei Rendőrség/Facebook

Eljárás indult

A rendőrök az állat tartójával szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek – írta Facebook-oldalán a Veszprém Vármegyei Rendőrség.

Gondoskodni kell az állatokról

Az állatok tartásának általános szabályai mindenkire egyformán érvényesek. Az állattartó köteles gondoskodni a jószágai megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról.

Lezárták a Margitszigetet

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a múlt szerdán délután lezárta a Margitszigetet a rendőrség. Autóval nem lehetett behajtani, a 26-os busz nem közlekedett és a gyalogosokat sem engedték be a területre. Mint kiderült, egy vaddisznó miatt történt minden.

Nagytestű vaddisznót láttak

A Budapesti Rendőr-főkapitányág Tevékenység-irányítási Központjába január 4-én 15 óra után több bejelentés érkezett, hogy a Margitszigeten egy szabadon kószáló, nagy testű vaddisznót láttak. A látogatók biztonsága érdekében a rendőrök korlátozták a jármű- és gyalogosforgalmat, valamint értesítették az illetékes vadásztársaságot.

Este lelőtték az állatot

A terület átivizsgálása során nem találták a vaddisznót. A szakemberek véleménye szerint a jól úszó állat már elhagyhatta a szigetet, ezért a forgalomkorlátozást 16 óra 45 perckor feloldották. A szigeten a budapesti rendőrök tovább járőröztek, és estére kiderült: az állatot lelőtte egy hivatásos vadász.

Vaddisznótámadás Budapesten

A Kékvillogó.hu írt arról kedden, hogy amikor egy fővárosi férfi kiengedte a kutyáját az udvarra, hat vaddisznóval találták szembe magukat. Az állatok rátámadtak a férfire. A gazdáját védő kutya életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt: elkószált bivalyok a vasúti sín mentén. Fotó: Veszprém Vármegyei Rendőrség.