Szerdán délután lezárta a Margitszigetet a rendőrség. Autóval nem lehetett behajtani, a 26-os busz nem közlekedett és a gyalogosokat sem engedték be a területre. Mint kiderült, egy vaddisznó miatt történt minden.

Nagytestű vaddisznót láttak

A Budapesti Rendőr-főkapitányág Tevékenység-irányítási Központjába január 4-én 15 óra után több bejelentés érkezett, hogy a Margitszigeten egy szabadon kószáló, nagy testű vaddisznót láttak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lezárás a biztonság jegyében

A látogatók biztonsága érdekében a rendőrök korlátozták a jármű- és gyalogosforgalmat, valamint értesítették az illetékes vadásztársaságot.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elhagyta a szigetet

A terület átivizsgálása során nem találták a vaddisznót. A szakemberek véleménye szerint a jól úszó állat már elhagyhatta a szigetet, ezért a forgalomkorlátozást 16 óra 45 perckor feloldották. A szigeten a budapesti rendőrök tovább járőröznek. 

Újra jár a 26-os

A BKK nem sokkal öt óra előtt azt közölte, hogy megnyitották a szigetet, és a 26-os busz is újra közlekedik.

2009-ben befogták az állatot

2009-ben másképpen alakut a történet: vaddisznót fogtak be a rendőrök a Margitszigeten. A jól kifejlett állat vélhetően a Duna magas vízállása miatt sodródhatott a városba.

Erre számíthatunk

Sokan azt mondják, a jövőben egyre gyakrabban kell számítani vadak, így például őzek, szarvasok és vaddisznók városi megjelenésére, mert a különböző építkezések miatt az élőhelyük egyre szűkül. Vannak olyan állatfajok, ilyen a vaddisznó is, amelyek tudnak alkalmazkodni a változó életkörülményekhez, így a városokban is megtalálják a számukra szükséges élelmet és ivóvizet.

Vaddisznótámadás Budapesten

A Kékvillogó.hu írt arról kedden, hogy amikor egy fővárosi férfi kiengedte a kutyáját az udvarra, hat vaddisznóval találták szembe magukat. Az állatok rátámadtak a férfire. A gazdáját védő kutya életét vesztette.

Levegőzni ment ki a férfi

„Egy este egy 12. kerületben élő családi ház udvarán esti pisiltetésre kiengedtek egy németjuhászt. Gyanútlanul a gazdája is kiment levegőzni, amikor hat vaddisznóval találta magát szemben: két felnőttel és négy kicsivel” – írta Facebook-posztjában az Állatvédőrség. A két felnőtt vaddisznó egyenesen a döbbent férfinek támadt, akit németjuhásza hősiesen próbált védelmezni.

Öt perc kellett csak a vadállatoknak

Sajnos a vaddisznók erősebnek bizonyultak, az állat öt perc múlva már nem élt. A gazda is szenvedett el sérüléseket – írták a szomorú végkifejletről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: vaddisznót láttak a Margitszigeten. Fotó: archív