Eltűnt két férfi hétfőn a Tiszában, a rendőrök nagy erőkkel, vízen és szárazföldön is keresik a folyó tiszaburai szakaszán elmerült férfiakat

Elsüllyedt a csónakjuk

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint hétfőn, az esti órákban Tiszabura külterületén négy férfi közlekedett egy csónakkal. Eddig tisztázatlan körülmények között a vízi járműbe nagy mennyiségű víz tört be, s a csónak elsüllyedt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mentés és kutatás

A bejelentést követően a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai – a társszervek bevonásával – megkezdték a mentést és a kutatást. A részben elsüllyedt csónakot a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai emelték ki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ketten kiúsztak

Az eddigi információk alapján két férfinek sikerült kiúsznia a partra, két társuk azonban elmerült.

Eljárás indult

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben vasúti, légi vagy vízi közlekedés veszélyeztetése miatt indult büntetőeljárás.

Halálos horgászat

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai találták meg annak a férfinek a holttestét, aki horgászat közben esett egy csónakból a jeges vízbe. A lőrinci tragédia áldozata a meder alján feküdt. A család tagjai teljesen összetörtek, amikor szembesültek a visszafordíthatatlannal.

Nem volt esély

Bár egy mentő is várakozott a parton, jól tudta a család többi tagjával együtt, hogy nincs esély. A férfiban két fia tartotta a lelket, addig nem mentek haza, amíg nem jutottak eredményre a búvárok, a keresők.

Felesége és két gyermeke gyászolja

Az 56 éves áldozatot felesége és két gyermeke gyászolja, de leginkább idős édesanyját féltették a történtek után, hogy mondják meg neki a szörnyű hírt.

„Megfontolt ember volt”

„Rendkívül megfontolt ember volt, soha nem vagánykodott, kizárt, hogy alkoholt fogyasztott volna. Elképzelni sem tudjuk, hogy történt. Erre legfeljebb csak a társa tudna választ adni, ő azonban a hatvani kórház intenzív osztályán mélyaltatásban fekszik. Még legalább két napig nem tudják kihallgatni” – mondta az áldozat unokatestvére

Fél órán át küzdött az életéért

A férfi társa talán fél órát is küzdhetett az életéért a félig már jéghártyával borított tó vízében, mégis élve emelték ki a mentők a tóból. Neki szerencséje volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: két ember merült el a Tiszában. Fotó: archív