Kedden délután három óra körül találták meg a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai annak a férfinek a holttestét, aki még hétfőn, horgászás közben esett egy csónakból a jeges vízbe. A lőrinci tragédia áldozata a meder alján feküdt. A család tagjai teljesen összetörtek, amikor szembesültek a visszafordíthatatlannal.

Fél órán át küzdött az életéért

Talán fél órát is küzdhetett az életéért a félig már jéghártyával borított tó vízében, mégis élve emelték ki a mentők azt a férfit, aki társával együtt borult be csónakjával hétfőn a Lőrinci horgásztóba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Társa azonnal elmerült

Társa sajnos nem volt ilyen szerencsés, azonnal elmerült a jeges vízben, s nem is bukkant fel többet, holttestét hétfőn sötétedésig, majd kedden napközben is szonárral próbálták felkutatni, délután bukkantak rá az elmerülési helytől száz méterre.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem volt esély

Bár egy mentő is várakozott a parton, jól tudta a család többi tagjával együtt, hogy nincs esély. A férfiban két fia tartotta a lelket, addig nem mentek haza, amíg nem jutottak eredményre a búvárok, a keresők.

Felesége és két gyermeke gyászolja

Az 56 éves áldozatot felesége és két gyermeke gyászolja, de leginkább idős édesanyját féltik, hogy mondják meg neki a szörnyű hírt.

„Megfontolt ember volt”

„Rendkívül megfontolt ember volt, soha nem vagánykodott, kizárt, hogy alkoholt fogyasztott volna. Elképzelni sem tudjuk, hogy történt. Erre legfeljebb csak a társa tudna választ adni, ő azonban a hatvani kórház intenzív osztályán mélyaltatásban fekszik. Még legalább két napig nem tudják kihallgatni” – mondta az áldozat unokatestvére a Blikk helyszíni riportjában.

Műtétre készült

„Szerdán készült egy kisebb műtétre, úgy gondolta, idén már nem tud kijönni horgászni, amit viszont imádott. Ezért döntöttek úgy, hogy a barátjával reggel egy közös pecázással búcsúztatják a szezont, s majd ezt követően fekszik be a kórházba” – magyarázta a rokon.

Észrevették a partról

A tragédiát a parton kutyáját sétáltató férfi vette észre. Voltak, akik arról beszéltek, hogy az egyik férfi felállt a csónakban, ekkor billent a vízbe, s merült el a jeges hullámokban. Társa utána ugrott, de nem találta, azután pedig a felborult csónaktestbe kapaszkodott. Kétségbeesetten kiabált segítségért, ezt hallotta meg a gyalogos, aki azonnal tárcsázta a 112-es segélyhívót.

A meder alján feküdt

A tűzoltók hétfőn egészen sötétedésig, kedden kora délutánig megállás nélkül pásztázták a vizet. A búvárok is készenlétben álltak, három csónak is kereste az eltűnt Józsefet. Végül a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai három óra körül bukkantak a testre, a meder alján feküdt. A család tagjai teljesen összetörtek, egymást ölelték a termetes férfiak.

A tó közepén horgásztak

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy a jeges vízbe zuhant a csónakról és eltűnt egy horgász Lőrincinél. A férfi és a barátja épp a tó közepén horgásztak, amikor a csónakjuk felborult és mindketten beleestek a jéghideg tóba.  Kedden tovább kutatnak

Nem vették magukra a mentőmellényt

A helyszínen tartózkodó horgászok egyike azt mondta, a férfiak a csónakot kölcsönkérték, és a vízre szálláskor nem vették magukra az előírás szerinti mentőmellényt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: Mátravidéki Erőműi Horgászegyesület/Facebook